Събота, 18 Януари 2020
Понеделник, 03 Юни 2019 10:25

Майката на обгореното дете в Силистра ще търси възмездие от МВР

Детето все още плаче и спи неспокойно

Майката на 6-годишната Катерина, получила 8% изгаряния при демонстрационно взривяване на граната на стадион "Доростол" в Силистра на 31 май, заяви, че ще търси възмездие за случая от МВР като организатор на събитието по случай Деня на детето. В петък то беше настанено и оперирано по спешност в болница в Русе.

Засегнати са дясната ръка, десният крак, дясната част на гръдния кош и част от шията.

Д-р Наско Тютюнджиев заяви пред БНТ, че детето се чувства значително по-добре. Днес то влиза в операционната, където ще бъде превързано под пълна упойка.

Ще се ревизират изгарянията и ще се види как протича лечението.

По първоначални данни изгарянето не е толкова дълбоко и лекарите се надяват, че няма да се стигне до пластика. Твърде рано е да се каже обаче кога детето ще бъде изписано.

Майката на Катерина заяви, че малката все още плаче, спи неспокойно. Тя ще търси възмездие за случая.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 03 Юни 2019 10:25
  ДАНС и МВР влязоха във ВиК-Пловдив

  ДАНС и МВР извършват проверка във ВиК Пловдив, съобщи БНТ

 • Понеделник, 03 Юни 2019 10:25
  Главният секретар на МВР: Два теча са открити в "Стомана Перник"

  По думите на Ивайло Иванов, това не са нерегламентирани отклонения, а производствени аварии

 • Понеделник, 03 Юни 2019 10:25
  Започва мащабна операция за безопасност на пътя в цялата страна. МВР изкарва повече полицаи на улицата заради зачестилите катастрофи

  Констатирахме усложняване на пътнотранспортната обстановка – тежки инциденти със загинали деца в столицата, възходяща тенденция на броя на убитите през последните два дни. Това ни накара да вземем допълнителни мерки, да се разпоредят съответни операции по отношение на пътнотранспортните произшествия в страната, да включим допълнителни екипи с колеги, които в момента почиват, обобщи министър Младен Маринов на брифинг в Координационния център за пътна безопасност.

  Той използва повода да запознае представителите на медиите с работата на центъра и подчерта, че идеята за създаването му е на едно място да работят институциите, които имат отговорности както към пътната инфраструктура и контрола на пътя, така и на тези които издават съответните документи и разрешителни. Идеята е да се получава бърза информация, да има координирани действия, защото след пътен инцидент една бърза реакция може да намали щетите от него. 

Оставете коментар