Сряда, 03 Юни 2020

Събота, 08 Юни 2019 13:04

Калоян Паргов: Темата за лидер на БСП не стои на дневен ред пред мен

Отговорното поведение налага в момента да мислим за местните избори, а не за личните си амбиции, категоричен е лидерът на БСП - София

 

Темата за лидер на БСП не стои на дневен ред пред мен. Това заяви председателят на Градския съвет на Софийската организация на социалистите Калоян Паргов в предаването "Още от деня" по БНТ. "Тези информации ги чета в жълтите вестници и клюкините, каза той. - Но да говорим сериозно. Мисля, че резултатите към момента трябва съвсем обективно да ги анализираме. Да си кажем и грешките, които сме допуснали. Говоря не само на лидерско равнище, но и на регионално. Защото всеки един от нас носи отговорност за резултатите по места. Аз нося отговорност за София - за това, което постигнахме. По-важна задача в момента не е да се съсредоточаваме и да си гледаме в пъпа, а да се подготвим за следващата голяма стъпка. За предстоящата голяма битка, която ще е основа за бъдещата национална власт. Това са местните избори".

Калоян Паргов предупреди, че вглеждането на БСП в себе си точно в този момент ще отнеме енергията и мотивацията на актива. "Притеснен съм за резултата от предстоящите местни избори, защото това е основата за бъдещия национален вот, ако, разбира се, няма случайно предсрочни избори до 2021 година, призна той. - Без силна местна власт няма как да претендираш за силен  национален резултат, който да те изведе на първо място. Една евентуална лидерска битка в момента ще отнеме много енергия. Ще прокара
нови разделителни линии, защото загубилата страна трудно ще преживее за месец-два до местните ибори тази загуба. Всичко това ще отнеме от мотивацията. Ето от това най-много ме е страх. Защото в последната седмица обикалям из страната, говоря с много хора. Включително мога да кажа и мнението в София - на мнозинството от районните председатели, които формират управленския екип. Те казват така - имаме нужда да мислим за това, което ще правим през есента. Не искаме летният период да го използваме, за да се боричкаме помежду си. И отговорното поведение налага да мислим по този начин, а не за личните си амбиции".

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Според лидера на БСП - София Конгресът на социалистите е като разказ с неочакван край. "Може да тръгнем за него с една мисъл, той да премине под знака на съвсем друга и да завърши най-неочаквано с трета. А всеки може да прави каквито сметки си поиска", коментира Калоян Паргов.

По темата за кандидат на БСП за кмет на София, той за пореден път заяви, че всичко зависи от решението на колективния орган - Градската конференция, която ще вземе решение след 15 юли. "В София имаме нужда от кандидат, който може да обедини по-широк кръг от граждани в сравнение с онова, което би могла да направи чисто партийна личност, без да подценявам себе си, разбира се, обясни той. - Нищо не може да бъде изключено към този момент". 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар