Понеделник, 25 Май 2020

Понеделник, 10 Юни 2019 10:03

Петър Витанов: Пътят на БСП е само един – към властта, като друг тип управление

„Пътят на БСП може да бъде само един – към властта, като начин за друг тип управление, което може да повиши жизнения стандарт на българина“. Това заяви евродепутатът от БСП Петър Витанов

„Изборът ми за водач на делегацията беше вътрешен, между петимата избрани евродепутати от БСП и идеята беше да се разпределят отговорностите между повече хора. Станишев може да ни представлява в ръководствата на някои от органите на ЕП“, каза Петър Витанов в сутрешния блок на БНТ.

Витанов обясни, че функциите на ръководителя на делегацията е да осъществява действията по координация, да бъде онази трансмисия между ръководството на групата на Социалистите и демократите, между БСП и групата от евродепутати. „Не е кой знае колко драматично. Хора на моята възраст са били избирани на същите постове, за председатели на партия и министър-председатели, а и аз вече не съм толкова млад, каквито критики отправят към мен“, коментира евродепутатът.

Витанов подчерта, че между петимата избрани евродепутати няма различия, работят консолидирано и единно. „Направихме разпределение да обхванем цялата палитра от въпроси, които са важни за БСП в новия мандат на ЕП. Опитахме се да обхванем всички комисии, които са значими. На мен ми се падна социалната и бюджетната комисия“, допълни той.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Решили сме да реализираме предизборната платформа „Визия за Европа“. Около политиките и приоритетите сме се обединили много по-рано – още преди 6 месеца по време на предишния ни Конгрес“, каза още Витанов. Според него платформата може да стане част от ЕП с активната позиция на българските европейски депутати, които ще отстояват текстовете, записани там. „Единният стандарт за минимална работна заплата е нещо, което вече е пробвано да се случи в ЕС. Има две подобни резолюции през годините и ще настояваме за решителни действия в тази посока“, заяви Петър Витанов.

Той обясни, че има няколко вектора за взимане на решения – на национален принцип и в рамките на голямото политическо семейство. „Безспорно трябва да се подобри координацията между нашата група, като евродепутати, и ръководния орган на БСП – Националния съвет“, уточни той.

Витанов е на мнение, че Европа не е толкова далеч от България и европейските решения засягат ежедневието на българите. „Очевидно е, че не сме успели да убедим хората, защото избирателната активност беше изключително ниска. Ние не сме доволни от изборния резултат, но сме единствената партия, която повиши гласовете за своя подкрепа и има повече евродепутати, спечелихме в няколко областни центрове“, каза още Петър Витанов.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 10 Юни 2019 10:03
  Корнелия Нинова: Представяме ви ясен и конкретен план за развитие на Северозапада

  Внасяме Закон за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна България.

  "Кохезионната политика и частични единични мерки на различни правителства не дадоха резултат и Северозападният регион продължава чувствително да изостава в своето развитие." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова във Враца, където представи законопроекта за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна България.Тя обясни, че икономическите и социални последици от кризата ще засегнат най-силно по-слабите региони и ще доведат до още по-големи неравенства: "На липсата на производство, безработицата, пустеещата земя и обезлюдени села трябва да се отговори с ясен и комплексен план за догонващо развитие. Ние имаме такъв и го представяме днес пред вас. Стига само думи, внасяме закон на Северозапада с ясни цели, структура, финансиране и мерки. Целта ни е- развитие на икономиката, работните места и доходите."

 • Понеделник, 10 Юни 2019 10:03
  Румен Овчаров: Тоталната атака срещу Нинова цели дестабилизация на партията

  Всички тези, които в момента започват отново „да бунят кошера“, са намерили своя стимул ГЕРБ да спечелят отново властта

 • Понеделник, 10 Юни 2019 10:03

Оставете коментар