Четвъртък, 20 Юни 2019
Понеделник, 10 Юни 2019 12:36

Селски кмет рекетира със спиране на ток

Проверяват кмета на с. Медени поляни, продавал ток от трафопоста на кметството

Община Сърница започна пълна проверка за стопанисването и управлението на кметство Медени поляни след получен сигнал, че местният кмет е продавал ток на няколко домакинства от трафопоста на кметската сграда. Хората плащали сметките си на Абдула Абдулах срещу хвърчащи ордери, без да знаят колко електроенергия са изразходвали.

Семейство с болно дете сигнализира, че от дни е с изключен ток, тъй като не гласувало правилно на последните избори за европейски парламент. Случаят ще бъде предаден на прокуратурата.

Кметът на Сърница Неби Бозов се е срещнал със семейството, което е останало без ток.

„По думите на жената не са гласували правилно и това било наказателна мярка“, каза той.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Абдула Абдулах е отказал да разговаря с общинския кмет.

„Категорично отказа да им пусне тока и си изключи телефона“.

От днес започва пълна проверка в кметството на Медени поляни.

„Това е много тревожно. За първи път разбирам, че има вързани абонати към кметството. При нас Общината няма никакви сключени договори за отдаване под наем на електроенергия. Оказа се, че това е масова практика в селото. Това тепърва ние ще го проверяваме под каква форма те са давали електроенергия на хората. Електромерът е заключен и кметът отказа да пусне тока, нито да го отключи. Това и мен ме изненада, че в селото има такъв прецедент. С мутренски методи сплашват хората“, каза Неби Бозов.

Кметът на Медени поляни към момента отказва коментар за медиите.

Източник: БНР

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 10 Юни 2019 12:36
  Гешев: Кметът на Костенец обещавал на общински съветници 30 000 лв., за да гласуват в негов интерeс

  Кметът на Костенец е обещавал на общински съветници 30 хил. лв., за да гласуват определени решения в негов интерес. Това каза заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг във връзка с разследване срещу кмета на Костенец, предаде Агенция „Фокус“.

 • Понеделник, 10 Юни 2019 12:36
  Разследват кмета на Костенец за корупция

  Операцията се провежда със съдействието на КПКОНПИ и СДВР

 • Понеделник, 10 Юни 2019 12:36
  Кметът на пловдивския район „Северен“ е поискал 60 хил. лв. подкуп от строител

      Иван Гешев: Това дело онагледява основният проблем в България – в България няма корупция в чистия ѝ вид,  има изнудване.

   

  Кметът на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев и неговият помагач са задържани заради искане на подкуп срещу разрешително за строеж. Това каза заместник главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг.

  Сигналът за злоупотребата е подаден от потърпевш гражданин – строител, който е депозирал жалба до министър-председателя Бойко Борисов. След това тази жалба е изпратена от Борисов към антикорупционната комисия. Докладвано е и на главния прокурор и е образувано досъдебно производство по случая.

  Иван Гешев обясни, че корупционната схема се развива от началото на миналата година. Строителят твърди, че не получава необходимото разрешително за строеж, въпреки че документите му са в изрядна форма. Строителят има имот, които възнамерява да направи блок и през декември 2018 г. внася документи в район „Северен“ за издаване на разрешително за строеж. От администрацията са констатирани забележки, но те са били отстранени в срок. Според Гешев обаче въпреки, че документите са изрядни, строителят не е получил полагащото му се разрешително за строеж.

Оставете коментар