Петък, 20 Септември 2019
Понеделник, 10 Юни 2019 15:05

МВР засекрети информацията за 16-годишния "джихадист" от Пловдив

Промяната в оперативната обстановка и процесите налагат да се създадат Антитерористични центрове. Така вътрешният министър Младен Маринов коментира пред медиите думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев, че се подготвя проект за създаване на такива центрове у нас по американски модел.

По думите на Маринов това се прави, за да се концентрира и да се обработва информацията, така че най-бързо да се стига до нея и действията, които се предприемат да са координирани между всички институции. Според него в момента има Национален контратерористичен център, който работи в сферата на Националната агенция "Държавна сигурност". "Той е точката за контакт, който имаме с външните партньори", каза Маринов.

За случая със задържания в Пловдив ученик във връзка с тероризъм министър Маринов коментира, че като криминален случаят е ясен, но е много по-сериозен въпросът по отношение на детето.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Не бих искал в момента да видя това дете в обществения фокус и по този начин ние го лишаваме от възможността да се адаптира в която и да е друга среда. Представете си сега това дете как ще бъде гледано от своите съученици“, каза Младен Маринов.

Наложило се е да оповестят точно този случай, защото е имало подготовка и вещества, които в компилация могат да създадат взрив, отбеляза Маринов и добави, че колегите му са се намесили, тъй като ситуацията не е търпяла отлагане.

Източник: Гласове

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 10 Юни 2019 15:05
  Цацаров: Ще гласувам за Гешев и втори път, ако трябва, той е добър избор за българската прокуратура

  Иван Гешев има моята подкрепа, ще дам своя глас, и ако се налага да гласувам втори път, пак ще го дам. Това е добър избор за българската прокуратура.

 • Понеделник, 10 Юни 2019 15:05
  И прокурорите на Дупница подкрепят Иван Гешев за главен прокурор

  Всички районни прокурори от РП – Дупница изразиха твърдата си подкрепа към кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

 • Понеделник, 10 Юни 2019 15:05
  Приключи проверката в БНР

  Има данни за престъпление, извършено от директора на дирекция "Техника" Пламен Костов

  Приключи проверката в БНР. Има данни за престъпление, извършено от директора на дирекция "Техника" Пламен Костов.

  Проверката е възложена на ДАНС, СЕМ и КРС, под прякото ръководство на зам.главния прокурор Иван Гешев, съобщиха от държавното обвинение, цитирано от "Труд".

  Извън заложения график за извършване на профилактика на 11.09.2019 година Пламен Киров е изготвил писмено уведомление до генералния директор на БНР за "създаден голям технически проблем", който "налага профилактиране на студийния комплекс на Програма "Хоризонт" за времето от 06 до 11 часа на 13.09.2019 година.

Оставете коментар