Събота, 20 Юли 2019
Сряда, 12 Юни 2019 10:22

Държавата ще похарчи 50 милиона лв. за горива на колите си за 2 години

От поръчката е ясно, че става въпрос за големи вериги бензиностанции.

Държавната администрация възнамерява да похарчи за горива 50 милиона лева в следващите малко повече от 2 години. Това излиза от обявената обществена поръчка от Централния орган за покупки към Министерството на финансите, съобщава "Сега".

Тя е за "Доставка на автомобилно гориво чрез карти за безналично плащане за органи на изпълнителната власт и техни администрации".

Договорът ще влезе в сила от датата на сключване (б.р. - след избора на доставчици) и приключва до 31 януари 2021 г.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Според записаните изисквания, за доставчик на горива ще бъдат избрани "четирима изпълнители", с които ще бъде сключено рамково споразумение, "при неопределени всички условия". 

Задължително е доставчиците да имат минимален годишен оборот от 15 млн. лв. за последните три години, развита търговска мрежа от бензиностанции в поне 15 областни града, да продават гориво, което отговаря на качествените изисквания, да предлагат система за картово разплащане. От което става ясно, че става въпрос за големи вериги бензиностанции.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 12 Юни 2019 10:22
  Финансовото министерство имало резерви по проекта на рамково споразумение за F-16 (документи)

  Въпреки смело актуализирания бюджет и заявки пред медиите, че може да платим без проблем и накуп изтребителите, Министерството на финансите е с резерви по сделката, става ясно от писмо на Владислав Горанов до министерствата на отбраната, икономиката и външните работи, с което BIG5 разполага

 • Сряда, 12 Юни 2019 10:22
  Президентът наложи вето върху Закона за държавния бюджет

  С приетите промени партиите стават зависими от бизнеса, който ще финансира тяхното съществуване

 • Сряда, 12 Юни 2019 10:22
  Вътрешният министър обясни хакерската атака срещу НАП с руснаци и F-16, а експерт по киберсигурност описа ситуацията като "IT Чернобил"

  Вътрешният министър Младен Маринов обвърза в прав текст пред bTV хакерската атака срещу НАП с решението на правителството да сключи сделка със САЩ за закупуването на изтребители F-16 и намеси руснаци в операцията. Логиката на обяснението му е, че атаката идва от руски мейл и била насочена срещу финансовия министър.

  Маринов все пак се застрахова, че първо трябвало да се установи как точно е било проникнато в системата, а след това да се правели изводи. Той така и не каза обаче как са установили, че точно руснаци са атакували сървърите на НАП след като всеки друг човек може например да си направи регистрация в руски сайтове. Иначе Маринов обяви, че със сигурност е засегната националната сигурност. 

  "Тази сутрин се чух с Явор Колев, наистина има несанкциониран достъп до сървър на НАП, от който е изтеглена определена информация", каза вътрешният министър.

  Той обясни, че от вчера са сформирани екипи от служители на ДАНС, ГДБОП и НАП, които работят по случая. До момента е установено, че действително има осъществен достъп до сървър на НАП, от който е била изтеглена информация, като част от нея вече е сверена. 

Оставете коментар