Понеделник, 19 Август 2019
Четвъртък, 13 Юни 2019 10:00

Александър Симов: ГЕРБ разполага с държавния бюджет, за това и нямат проблем с парите!

„Знаем едно слизане на Борисов от джипа колко струва - по 15-20 милиона лева. На днешния рожден ден на Борисов му пожелаваме да е жив, здрав и да вземе да помисли за пенсия", каза Александър Симов от БСП в ожесточен спор по темата за партийните субсидии.

„ГЕРБ разполага с държавния бюджет, за това и нямат проблем с парите. Това е една дивашко-популистка идея. Подобно нещо като поведение от ГЕРБ, показва липсата на последователност. Защо след като ГЕРБ имат пари отказаха предложението ни.“, попита Александър Симов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Няма предложение на ГЕРБ за партийните субсидии, а има решение от Министерски съвет. Борисов внесе предложение като решение на МС. Маските паднаха. Всички популисти, които искаха да сменят системата, започнаха да плачат за своите субсидии. Някои партии имат празен бюджет. Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев по темата.

Манев изтъкна, че субсидиите на партиите в България са най-проверяваните финансови потоци. После поздрави премиера Бойко Борисов за рождения му ден.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Никога не сме се съревновавали с тази популистка вълна. Единствената партия, която заяви позиция и беше против това да се намалят субсидиите, беше ДПС. Политическите партии трябва да се финансират. Разходите им са публични. При условие, че субсидията няма да покрие разходите на партиите, ние трябва да отворим системата за финансиране и да кажем по кой модел и как ще стане това."

Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Халил Летифов.

Запитан наистина ли движението ще внесе предложение за 0 лв. на глас, Летифов каза:
"Ще внесем предложението за 0 лева партийна субсидия. Ние не се съревноваваме в популистки войни. Едната възможност е американският модел за външно прозрачно финансиране, другия модел е европейски - чрез държавна субсидия."


"Ние сме от малкото партии със собствености, нямаме проблем с финансирането. Трябва да има таван до 5 милиона лева за субсидиите. Ние сме за междинно положение - партийните субсидии да са 4-5 лева", завърши по темата депутатът Александър Сиди от ВМРО.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 13 Юни 2019 10:00
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Четвъртък, 13 Юни 2019 10:00
  БСП пита управляващите: Колко трябва да е важен Пламен Георгиев?

  Позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"

  Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ?

  1. Подиграха се на партията ГЕРБ, която беше принудена мълчаливо да му бере срама насред предизборна кампания, за да бъде скрит дълбоко няколко месеца.
  2. Подиграха се на Народното събрание, като вкараха оставката му извънредно, минути след подаването й, като последна точка преди ваканцията и я приеха без дебат, за да го скрият отново от публичност.
  3. Подиграха се на Висшия съдебен съвет, който беше събран спешно и извънредно, за да го възстанови като прокурор.
  4. Подиграха се на Министерството на външните работи, което го предложи по принуда и абсолютно необосновано за генерален консул във Валенсия, за да го скрият далеч.
  5. Подиграха се на целия кабинет, който го одобри в екстремно кратък срок, за да няма време за обсъждане, пак с цел да го скрият от публичност.
  6. Подиграха се на българската общност в Испания, като пращат там човек, който няма понятие от дипломатическа и консулска дейност, само и само да не дразни с присъствието си в София.
 • Четвъртък, 13 Юни 2019 10:00
  Корнелия Нинова: Искаме обсъждане на Бюджет 2020 отсега. Готови сме с нашите предложения

  Държавна политика се прави с ум и с грижа за хората, а не с ПР акции

Оставете коментар