Четвъртък, 14 Ноември 2019
Вторник, 18 Юни 2019 15:46

Бойко Борисов се заема с климатичните промени

"Климатичните промени не са абстракция, а факт", казва премиерът Борисов в разговор по телефона с Генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, цитиран от Правителствената пресслужба. "Това е най-голямото предизвикателство пред света сега и за в бъдеще", е казал още Бойко Борисов

Министър-председателя е бил категоричен, че е от жизнено важно значение да продължат усилията за опазване на околната среда.

Държим на чистата природа, е уверил събеседника си премиерът Борисов, съобщава правителствената пресслужба цитирана от novini24.bg.

На срещата на европейските лидери тази седмица министър-председателят Бойко Борисов ще поддържа идеята Евросъюзът да стане лидер в постигането на климатично неутрални нива на вредните емисии до 2050 година. Това е уверил още българският премиер в телефоння си разговор генералния секретар на ООН.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Франс прес и Ройтерс обаче сочат България наред с Полша и Чехия, като страните, които се противопоставят на по-значимо орязване на парниковите емисии от опасение, че ще загубят конкурентноспособност и работни места.

От МС посочват, че в разговора, проведен по инициатива на Гутериш, премиерът Борисов е изтъкнал, че страната ни преизпълнява ангажиментите си и с дял на използваната енергия от възобновяеми източници от близо 19 % заема водещо място в Евросъюза.

Според Световния фонд за дивата природа идеята за постигане на климатична неутралност към средата на века вече има твърдата подкрепа на 16 от общо 28 страни членки на ЕС.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар