Четвъртък, 27 Февруари 2020

Четвъртък, 20 Юни 2019 10:36

Весела Лечева: Вотът на доверие към Корнелия Нинова разгневи централите на ГЕРБ и ДПС

Според нея, всички са фокусирани в БСП, но никой не наблюдава ГЕРБ, където текат тежки и напрегнати процеси

"Управляващите се опитаха първо през БСП да подчинят и опитомят основната опозиционна сила, но Конгресът беше този, който пожела Корнелия Нинова да оттегли оставката си, което беше своеобразен вот на доверие. Това разсърди и разгневи опонентите ни и виждаме добре отиграни действия в двете партийни централи- на ГЕРБ и ДПС."

Това каза пред БСТВ зам.- председателят на ПГ на "БСП за България" Весела Лечева в коментар на въпрос за намаляването на партийните субсидии. Тя отбеляза, че левицата е щяла да повярва на тяхната загриженост за безплатни детски градини и ясли, ако са били приели част от мерките, които БСП е заложила в алтернативния бюджет.

"Сега, в средата на годината, да предлагаш коренно различен модел на функциониране на политическата система, в толкова кратки срокове, изглежда като наказателна акция срещу основната опозиционна сила", категорична бе Весела Лечева.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Много е жалко за макар и крехката и фасадна демокрация, която днес има в България. Това трябва да предизвика недоволство и въпроси, които да задава обществото", добави Лечева. Тя коментира още, че американската система на финансиране на партиите звучи добре, но трябва да се запитаме- каква е нашата политическа система и дали е съпоставим този модел. По думите й премиерът раздава фасадна  демокрация през прозореца на своя джип. 

"Макар бавно и трудно, БСП печели влияние и широка подкрепа. 70% от гражданите останаха по домовете си и не гласуваха, а  БСП подобрява резултата си. Това няма как да не стресне управляващите. Те искат да си запазят своята къща", категорична бе Лечева.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 20 Юни 2019 10:36
  БСП иска оставките на Борисов и Горанов заради манипулация с данните на НСИ

  "Вчера Националният статистически институт публикува прессъобщение, което излезе в медиите със заглавието: "НСИ призна неверни данни за БВП". Това заглавие е неточно, тъй като те се подават от Агенция "Митници" и респективно от българското правителство. Свидетели сме на ситуация, в която НСИ признава за неверни данни от правителството“.

  Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Румен Гечев от трибуната на Народното събрание По думите му в целия свят се работи с предварителни данни и оценки, но сега изведнъж НСИ въвежда нова световна мода в статистиката – никакви предварителни прогнозни данни и оценки.

  „Разликата между 3,5 % и 0,8 % е абсолютна статистическа трагедия. Това, уважаеми колеги, не е статистика, това е национална лотария. Това е търкане на талончета или колело на късмета“, коментира още проф. Гечев. Депутатът от левицата подчерта, че в прав текст се казва, че графиците от НСИ и Агенция „Митници“ се разминават и логическата загадка е как така са били разсинхронизирани данните.

 • Четвъртък, 20 Юни 2019 10:36
  Нинова: Подкрепяме разумните мерки срещу коронавируса, но те не трябва да са за сметка на хората

  Подкрепяме разумните мерки срещу коронавируса, но те не трябва да са за сметка на хората и отпуските им. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Народното събрание, предаде "Фокус".

 • Четвъртък, 20 Юни 2019 10:36
  Нинова за тол системата: Хората плащат за некомпетентност и корупция на управляващите

  Въвеждането на тол системата е поредният провал на правителството

Оставете коментар