Събота, 11 Юли 2020

Четвъртък, 20 Юни 2019 10:36

Весела Лечева: Вотът на доверие към Корнелия Нинова разгневи централите на ГЕРБ и ДПС

Според нея, всички са фокусирани в БСП, но никой не наблюдава ГЕРБ, където текат тежки и напрегнати процеси

"Управляващите се опитаха първо през БСП да подчинят и опитомят основната опозиционна сила, но Конгресът беше този, който пожела Корнелия Нинова да оттегли оставката си, което беше своеобразен вот на доверие. Това разсърди и разгневи опонентите ни и виждаме добре отиграни действия в двете партийни централи- на ГЕРБ и ДПС."

Това каза пред БСТВ зам.- председателят на ПГ на "БСП за България" Весела Лечева в коментар на въпрос за намаляването на партийните субсидии. Тя отбеляза, че левицата е щяла да повярва на тяхната загриженост за безплатни детски градини и ясли, ако са били приели част от мерките, които БСП е заложила в алтернативния бюджет.

"Сега, в средата на годината, да предлагаш коренно различен модел на функциониране на политическата система, в толкова кратки срокове, изглежда като наказателна акция срещу основната опозиционна сила", категорична бе Весела Лечева.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Много е жалко за макар и крехката и фасадна демокрация, която днес има в България. Това трябва да предизвика недоволство и въпроси, които да задава обществото", добави Лечева. Тя коментира още, че американската система на финансиране на партиите звучи добре, но трябва да се запитаме- каква е нашата политическа система и дали е съпоставим този модел. По думите й премиерът раздава фасадна  демокрация през прозореца на своя джип. 

"Макар бавно и трудно, БСП печели влияние и широка подкрепа. 70% от гражданите останаха по домовете си и не гласуваха, а  БСП подобрява резултата си. Това няма как да не стресне управляващите. Те искат да си запазят своята къща", категорична бе Лечева.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар