Неделя, 23 Февруари 2020

Четвъртък, 20 Юни 2019 15:30

Путин: Отношението на Запада към Русия няма да се промени

Атаката срещу "Хуавей" цели Китай да не се развива като американски конкурент

Няма да има кардинални промени в отношението на Запада към Русия, дори Москва да направи отстъпки и да се съгласи да изпълни всички искания на опонентите си, заяви руският президент Владимир Путин по време на годишната си Пряка линия, предава ТАСС, цитирана от "Сега". „Дори да се предадем изцяло и да плюем на националните си фундаментални интереси, ще има ли някакви промени? Може и да има някакви външни сигнали, но кардинално нищо няма да се промени“, подчерта Путин.

Русия е загубила $50 милиарда в периода на рестрикциите от страна на Запада от 2014 година, а Европейският съюз е загубил $240 млрд., заяви руският президент. „Според данни от експертите, в резултат от тези рестрикции, ограничения, Русия за годините от 2014 година е недополучила някъде около $50 милиарда, а Европейският съюз е загубил $240 млрд., САЩ – $17 млрд., но ние нямаме голям стокооборот с тях, Япония - $27 млрд. Всичко това се отразява на работните места в тези страни“, заяви той. Обемът на програмата за заместване на вноса във връзка с рестрикциите на запада е около 667 млрд рубли (около 100 млрд. евро), заяви президентът на Русия. 

„Имаме програма за т.нар. заместване на вноса – 667 млрд. рубли. Това ни принуди да развиваме даже такива направления, в които по-рано нямахме компетенции“, обясни Путин, като добави, че държавата и медиите трябва да оказват подкрепа на развитието на местните производители.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Атаката на САЩ срещу корпорацията "Хуавей" цели сдържането на развитието на Китай като конкурент на Америка, заяви Владимир Путин. „Атаката срещу "Хуавей" – откъде се появи и какъв е смисълът й? Смисълът е само един – сдържане на развитието на Китай, който стана глобален конкурент на друга глобална държава – САЩ“, заяви Путин. В средата на май Министерството на търговията на САЩ включи в черния списък "Хуавей", което блокира пътя за компанията да купува компоненти и технологии от американски производители. "Хуавей" също е в списъка на компаниите, на които е забранено да извършват бизнес с американски фирми без съответния лиценз.

Корпорацията "Гугъл" вече прекрати сътрудничеството с "Хуавей" в области, които изискват прехвърляне на оборудване, софтуер и технически услуги, с изключение на тези, които са публично достъпни при отворен лиценз. По-специално, американската компания е лишила "Хуавей" от достъп до актуализации на Android OS, с които са оборудвани смартфоните на китайската компания. По-късно Министерството на търговията на САЩ позволи на "Хуавей" да предостави временни общи разрешения до 19 август, което ще подкрепи съществуващите комуникационни мрежи и ще предостави софтуерни актуализации на съществуващи клиенти.

източник: "Сега" /segabg.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар