Четвъртък, 14 Ноември 2019
Петък, 21 Юни 2019 08:52

Валери Симеонов хвърли бомба - субсидиите поставят под въпрос коалицията с ГЕРБ

Симеонов уточни, че на първо четене са подкрепили намаляването, но не и тяхното ликвидиране

"Цялата тази тема започна с един ненормален начин на правене на политика - на инат. Това предложение не е обсъждано в коалиционен съвет или в друг формат. Дори в ГЕРБ не е коментирано. Това било отговор на други популистки предложения на опозицията, но на нея това й е работата. Отговорността на изпълнителната власт е коренно различна и е много по-голяма.

Такова предложение ликвидира тотално многопартийната демокрация, която е най-висшата форма на демокрация измислена на планетата Земя. След като 50 процента от българите не гласуват, не могат да очакват по-високо качество на политическата система. Премахването на субсидиите превръща американския модел в България в афганистански." Това заяви пред БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

На въпрос дали в Обединените патриоти са обсъждали въпроса, Симеонов заяви, че никой от колегите му не е очаквал толкова бърза развръзка и само след седмица да се гледа в зала. По думите му в момента се представят идеи, които не са добре обмислени. Вчера са се събрали с ръководството на ВМРО и са решили, че това решение трябва да бъде отложено и в се обърнали към големия коалиционен партньор, който си позволил да наруши споразумението.

"Не можеш ти да предприемеш такъв удар срещу демокрацията без да го обсъдиш с коалиционния си партньор и да влезеш в разговори с политическа сила, която обществото не одобрява и след това да се извиняваш", заяви Симеонов за извинението на Бойко Борисов, като ще поискат на коалиционния съвет ще се реши как се продължава от тук нататък.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Симеонов уточни, че на първо четене са подкрепили намаляването, но не и тяхното ликвидиране. „Ние фактически затваряме политическото пространство и оставяме тези, които могат да си осигурят самофинансиране. Коя партия може да се издържа, това може да го прави само тази, която управлява.“, допълни Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ бе категоричен, че това е опит за политическо надиграване. "Популизъм е подмазване на простолюдието, което обидно за всички интелигентни хора в държавата", отсече Симеонов. Дали е възможно да се приложи у нас американския модел, Симеонов заяви, че е възможен, ако искаме да продължаваме да се харесваме на простолюдието, което обаче е показало, че ще останат само две партии.

"Субсидиите трябва да бъдат намалени, не е редно с толкова пари да се издържат партиите, но има и други модели", допълни лидерът на НФСБ. За голямата му победа и приемането на Закона за шума, Симеонов заяви, че не може да се чувства победител, а се по-скоро удовлетворен, защото най-сетне българското общество имат закон, който задължително ще доведе до резултатност.

Той подчерта, че строителните дейности също са забранени в определените часове за почивка. "В много курорти имаме случаи, в които се строи, а в съседния хотел някой иска да почива с децата си и е платил затова. Знаете ли колко неустойки плащаме за оплакванията на туристите от шума?!", заяви Симеонов. Той подчерта, че само и единствено полицията ще може да налага контрол, което е едно от най-ефективните страни на този закон. Сигнали пък ще могат да се подават на тел. 112.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 21 Юни 2019 08:52
  Таен коалиционен съвет отсвири пенсиите

  Научаваме от медиите, че на територията на НС се е състоял частичен коалиционен съвет между ГЕРБ, ВМРО и НФСБ. Към народните представители от АТАКА никой не е отправил покана за присъствие. Според информационни източници на срещата е била засегната и темата за размера на минималната пенсия.

 • Петък, 21 Юни 2019 08:52
  Цветанов: Борисов да не се сърди, искам да му помогна, защото го подвеждат

  Не смятам, че трябва да бъдем толкова остри и сърдити, защото в крайна сметка резултатите от местния вот показаха, че ГЕРБ печели тези избори, но със сериозно отстъпление в областните центрове.

 • Петък, 21 Юни 2019 08:52
  Паркирани над 100 броя кувьози

  Колите на кметовете на ГЕРБ предизвикват втори пореден ден възмущение в социалните мрежи, още повече след изказването на министър Горанов, че местните данъци и такси били много ниски:

Оставете коментар