Петък, 05 Юни 2020

Събота, 22 Юни 2019 09:01

Драгомир Стойнев: Отваряме вратата за олигархията. Трябва да има дебат за партийните субсидии

Конгресът на БСП не беше излишен, той потвърди реформата в партията, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България”

 

"Конгресът на БСП не беше излишен, той потвърди реформата в партията. Всяка промяна се приема трудно. Искаме членовете на БСП да могат да избират лидера на партията, а не определени хора". Това коментира в "Панорама" Драгомир Стойнев от БСП.

По думите му, когато партията усети заплаха, винаги намира най-правилното решение. Структурите призоваха Корнелия Нинова да оттегли оставката си.

Той изрази надежда, че здравият разум ще надделее по отношение на партийните субсидии. За толкова важна тема, трябва да има дебат. Отваряме вратата за мафията и олигарсите, каза Стойнев.

Като политици не обяснихме, че тези пари служат на партиите да бъдат независими и да поддържат своите структури. А средствата са строго контролирани и се знае как се харчат. Защо сега и защо толкова се бърза - попита Стойнев. Според него се цели да бъде наказана опозицията преди местните избори.

"Не става въпрос за единия лев, а че отваряме вратата за олигархията. Коя фирма би отказала дарение на управляващата партия. В момента ГЕРБ се опитва да накаже опозицията преди местните избори. Новата субсидия трябва да е актуализирана от 1 януари 2020 г., а не преди местните избори", обясни Стойнев по темата за партийните субсидии.

Стойнев коментира и думите на Томислав Дончев, който също беше гост в това издание на "Панорама", че икономиката ни в този си вид е достигнала предела си.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Според Стойнев е важно да бъде обсъждано как ще се финансира преход в икономиката, дали държавата ще започне да работи на пазарен принцип, да има успешни мениджъри. Държавата трябва да присъства основно в отбраната, сигурността, транспорта, защо не и здравеопазване, коментира Стойнев.

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар