Понеделник, 27 Януари 2020
Понеделник, 24 Юни 2019 09:24

Полицейска приемна ще бъде изградена скоро в карловското село Розино

Осем буса и около 15 патрулки пазят реда в Розино. Общо 52 души са задържани за 24 часа в събота и неделя, 44 от които само в неделя. Задържани са и 3 незаконни пушки и боеприпаси за тях и 2 газови пистолета

Полицейска приемна ще бъде изградена възможно най-скоро в село Розино, каза старши комисар Атанас Илков, директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив. Остава засилено полицейското присъствие в карловското село, където през почивните дни възникна напрежение между две отдавна враждуващи ромски фамилии.

Това съобщи на нарочен брифинг в Карлово директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков:

"Ще изградим полицейска приемна на територията на село Розино, която да гарантира постоянно полицейско присъствие именно в това населено място с оглед превантивни елементи. На второ място, не по-маловажно, е по-бързата реакция от наша страна при подобни ситуации. Тази седмица на общинска сесия ще бъде внесено това предложение – за гласуване на средства за осигуряване на помещение, в което ще бъде изградена тази полицейска приемна и да започне да функционира максимално бързо".

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

44-ма души от карловското село Розино прекараха нощта в ареста с полицейски заповеди. Те бяха задържани след като полицията предотврати нов сериозен сблъсък след 17 часа вчера между отдавна враждуващите фамилии Сребреви и Искендерови. След затишие те разбудиха враждата си в събота вечерта и станаха причина за засилено полицейско присъствие в селото и в неделя. Няма сериозно пострадали при повторния сблъсък между двете фамилии, съобщиха от полицията в Пловдив. 

Представители на първия род нападнаха територията на враговете си, въоръжени с дървени пръти, камъни и ловни пушки. Сред мелето последвала стрелба, при която тежко ранени със сачми се оказаха двама души, а от сблъсъка пострадаха още няколко и от двата клана. Бързата намеса на полицейски екипи  от Карлово, а след това и на спецчасти от Пловдив предотврати по-тежки последици. Бяха арестувани 15 души. 

Днес прокуратурата ще прецени колко от арестуваните ще бъдат задържани за 72 часа. В момента има образувани 3 досъдебни производства – 2 за хулиганство и едно за незаконно притежание на оръжие, каза административният ръководител на Районната прокуратура в Карлово Димитрина Шекерева. Срещу всички задържани е образувано досъдебно производство. 

Засиленото полицейско присъствие продължава и днес, ангажирани в него са полицаи от Карлово и сектор Специализирани полицейски сили. 

От месеци кметът на Карлово Емил Кабаиванов настоява за разкриването на полицейски участък в Розино.

източник: БНР

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар