Събота, 30 Май 2020

Понеделник, 24 Юни 2019 16:15

Срути се 135-метровият комин в ТЕЦ "Марица-изток 2"

Пожарът избухна по-рано днес. Той е овладян. На място остават екипите на 12 пожарни, а тлеещи огнища се обливат с вода. Няма пострадали и ранени хора, заявиха от централата

Паднал е частично 135-метровият комин на сероочистващата инсталация в държавната ТЕЦ "Марица-изток 2", откъдето се смята, че реално е тръгнал огънят, предаде БНР.

"Около 10.30 часа получихме съобщение за запалена инсталация за сероочистка в ТЕЦ "Марица-изток 2". На място имаме вече около 12 екипа, които работят. Засега най-важното е, че нямаме загинали и пострадали. На този етап няма опасност от замърсяване на въздуха. В тази връзка има изпратени екипи, които да измерят чистотата на въздуха". Така обясни пред радиото комисар Тошко Бързилов от "Пожарна безопасност".

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В предаването "12+3" по програма "Хоризонт" директорът на ГД "Пожарна и аварийна безопасност" гл. комисар Николай Николов поясни, че поне още няколко часа ще продължи гасенето на пламъците. Производството на централата не е застрашено.

Като предполагаема причина комисар Николов посочи запалване на гума в резултат от ремонтни дейности.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 24 Юни 2019 16:15
  Държавната ТЕЦ и "Бобов дол" искат да продават скъп ток за бита

  Държавната ТЕЦ "Марица Изток 2" и свързваната с бизнесмена Христо Ковачки ТЕЦ "Бобов дол" искат да се върнат на държавно контролирания пазар за електроенергия, вероятно защото там приходите са гарантирани. Двете компании присъстват в публикувана от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) сравнителна таблица с процентното изменение на сегашните цени на тока и онези, които са заявили различните дружествата по веригата производство, пренос, разпределение и доставка на електроенергия на регулирания пазар, включващ малките фирми и домакинствата. КЕВР предстои да одобри цените, които ще влязат в сила от 1 юли.

 • Понеделник, 24 Юни 2019 16:15
  Румен Петков: Българските институции бяха хванати неподготвени за Зеления договор

  За нас енергийната политика, енергийната сигурност и енергийното влияние на България в Европа е стратегически въпрос, заяви лидерът на АБВ

 • Понеделник, 24 Юни 2019 16:15
  Пожар в мол в столичния квартал "Гео Милев", няма пострадали хора

  Пожар горя в търговски център в столичния квартал "Гео Милев". Огънят е пламнал малко след 4:30 ч тази сутрин. Няма данни за пострадали хора, щетите са само материални, предаде БНТ.

Оставете коментар