Четвъртък, 01 Октомври 2020

Сряда, 26 Юни 2019 11:11

Корнелия Нинова: Да не допускаме частни интереси да си купуват партии и да диктуват политиката в България

Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия

"Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия. Към края на  миналата година имаме 6 млн. лв., но ние, за разлика от ГЕРБ, не си държим парите на влогове за лихви”. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. Тя добави, че  тези пари  са похарчени за европейската кампания - 2 млн. лв., старта на Българска свободна телевизия - около 1, 5 млн. лв. и средствата  за издръжка на структурите.

Корнелия Нинова припомни, че БСП е инициирала срещи с другите парламентарни партии за определяне на размера на партийните субсидии още преди седмица, но ГЕРБ и ОП отказаха  и добави, че представители на левицата ще участват в бъдещите разговори.

„Смятаме, че това е разумно - да седнем, с аргументи и без емоции да обсъдим в две посоки. Да не допускаме частни интереси да си купуват партии и да диктуват политиката в България, но и да намалим субсидията, така че обществото да се успокои, че партиите не харчат излишни пари”, заяви лидерът на левицата. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Нинова коментира, че разговорите е трябвало да бъдат днес, но на председателски съвет е уточнено, че няма да има такива, защото представителите на ГЕРБ ги няма.

"Ние внесохме предложение за намаляване на ДДС за храни и лекарства затова не приемаме, че такова няма да има", каза още Корнелия Нинова и обърна внимание, че тези мерки са добра европейска практика.

Лидерът на социалистите подчерта, че левицата ще продължава да отстоява  тази политика. "Ще продължаваме да внасяме това предложение, ще го аргументираме и в бюджета за 2020 г., когато отворим отново данъчните закони през октомври", коментира още Нинова. 

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар