Сряда, 05 Август 2020

Петък, 28 Юни 2019 11:46

Антон Кутев: Ако МВР се бори с тероризма, как изтичат данни към медиите?

„Нямат ли други победи в борбата с престъпността? По-редно беше да кажат, че родителите са го предотвратили. Може да ги помолят да помогнат и за други случаи“, каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България"

По повод случая с арестуван младеж в Пловдив, заподозрян за участие в терористична организация, зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев отправи въпрос към министъра на вътрешните работи Младен Маринов. „Очевидно залисани в тежката кървава борба с тероризма, МВР изпуска информация към медиите – името на младежа, улицата, училището, фейсбук-профила. Всички лични данни станаха ясни. Ако това наистина е борба с тероризма, как изтичат данни от МВР и се появяват в медиите преди самата пресконференция?“ Това попита народният представител Кутев.

Според него е хубаво, че родителите сигнализират МВР, виждайки че има проблем, с който не могат да се справят. „Те очакват помощ оттам. МВР от своя страна правят акция с обиск. Намират доста взривни материали. Факт е, че те могат да се купят на свободния пазар. МВР арестува младежа. Вместо да помогнат на младежа с детска педагогическа стая или други начини, те правят пресконференция, на която освен всичко друго, обявяват, че е предотвратен терористичен атентат. Изведнъж се оказва, че този младеж е атентатор или може да се превърне в такъв“, коментира Кутев и попита кой взе решение МВР да даде пресконференция точно на тази тема.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Нямат ли други победи в борбата с престъпността? По-редно беше да кажат, че родителите са го предотвратили. Може да ги помолят да помогнат и за други случаи“, каза още зам.-председателят на ПГ на „БСП за България". Той попита дали някой родител вече ще си позволи да съобщи към МВР данни, притеснителни за детето му, след всичко, което се случи на този младеж. „След като се гордеят с този случай – как МВР е предотвратила терористичен атентат, дали може да направи същото, ако родителите не са дали информация? 20 дни МВР не могат да разберат откъде е изтекла информацията. Ако им трябва месец за това, как всъщност се борят с тероризма? Какво работят всъщност?“, продължи с въпросите Антон Кутев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар