Петък, 23 Август 2019
Неделя, 30 Юни 2019 11:31

Радев на държавно посещение в Китай по покана на Си Дзинпин

Очаква се на срещата да бъде приета Съвместна декларация за установяване на отношения на стратегическо партньорство между България и Китай

 

Президентът Румен Радев заминава на държавно посещение в Китай по покана на колегата си Си Дзинпин. Възможностите за увеличаване на китайските инвестиции в България и насърчаването на контактите в областта на  информационните технологии, туризма, земеделието, науката, образованието и културата, ще бъдат сред акцентите в разговорите на Радев с представителите на китайските държавни институции и бизнеса.

Издигането на двустранните отношения между България и Китай на стратегическо равнище и определянето на насоки за развитието им ще бъдат сред водещите теми при срещите на президента Румен Радев с китайския държавен глава Си Дзинпин и с премиера Ли Къцян.

Българският държавен глава ще участва в Световния икономически форум в Далиен и ще направи изказване в рамките на сесията „Диалог между китайските държавни предприятия и българската власт“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

На 3 юли в Пекин Радев ще разговаря с китайският президент Си Дзинпин. Очаква се на срещата да бъде приета Съвместна декларация за установяване на отношения на стратегическо партньорство между България и Китай.

Радев ще посети и Шанхай, където ще изнесе лекция в Шанхайския университет „Джао Тонг“. В рамките на визитата ще се проведат и икономически форуми с участието на български и китайски компании. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар