Събота, 18 Януари 2020
Неделя, 30 Юни 2019 11:31

Радев на държавно посещение в Китай по покана на Си Дзинпин

Очаква се на срещата да бъде приета Съвместна декларация за установяване на отношения на стратегическо партньорство между България и Китай

 

Президентът Румен Радев заминава на държавно посещение в Китай по покана на колегата си Си Дзинпин. Възможностите за увеличаване на китайските инвестиции в България и насърчаването на контактите в областта на  информационните технологии, туризма, земеделието, науката, образованието и културата, ще бъдат сред акцентите в разговорите на Радев с представителите на китайските държавни институции и бизнеса.

Издигането на двустранните отношения между България и Китай на стратегическо равнище и определянето на насоки за развитието им ще бъдат сред водещите теми при срещите на президента Румен Радев с китайския държавен глава Си Дзинпин и с премиера Ли Къцян.

Българският държавен глава ще участва в Световния икономически форум в Далиен и ще направи изказване в рамките на сесията „Диалог между китайските държавни предприятия и българската власт“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

На 3 юли в Пекин Радев ще разговаря с китайският президент Си Дзинпин. Очаква се на срещата да бъде приета Съвместна декларация за установяване на отношения на стратегическо партньорство между България и Китай.

Радев ще посети и Шанхай, където ще изнесе лекция в Шанхайския университет „Джао Тонг“. В рамките на визитата ще се проведат и икономически форуми с участието на български и китайски компании. 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 30 Юни 2019 11:31
  Румен Радев: Управляващите избягаха от диалога за честни избори

  Управляващите претендират за диалог между институциите, но на практика избягаха от него и то по един жизненоважен за цялото ни общество въпрос – усъвършенстване на изборното законодателство и на условията, които водят до честни, прозрачни и справедливи избори.

  Това каза държавният глава Румен Радев в рамките на инициираната от него поредна среща на „Дондуков“ 2 за преодоляване на проблемите в изборния процес, съобщава пресцентърът на държавния глава.

  На срещата бяха поканени представители на изпълнителната и законодателната власт и на парламентарно представените политически сили. Отзоваха се представители на парламентарните групи на „БСП за България“ и на ДПС, както и от ръководствата на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ /ГРАО/ и на Държавна агенция „Електронно управление“. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

  „Силно се надявам вчерашното „пожарно“ заседание в Народното събрание да не е стимулирано единствено от мотива да се изпревари срещата при президента и очаквам да доведе до реални резултати“, отбеляза Румен Радев.

 • Неделя, 30 Юни 2019 11:31
  Президентът: "Договорки" за измененията в Конституцията правя единствено с българските граждани!

  При дебата за промени в Конституцията може да изучаваме чуждия опит и модели, но решенията трябва да вземаме сами. За тези изменения правя „договорки“ единствено с българските граждани чрез обществените и съсловни организации и чрез институциите в България. Това заяви президентът Румен Радев в началото на разговора с представители на Висшия адвокатски съвет.

 • Неделя, 30 Юни 2019 11:31
  Президентът Радев: Да удържаш властта и да управляваш държавата ефективно са две различни неща

  Пожарите се гасят с оставки, раздаване на пари и отлагане, но такива похвати изчерпват своята ефективност и не решават проблемите, заяви държавният глава в Белово

Оставете коментар