Петък, 15 Ноември 2019
Вторник, 02 Юли 2019 13:29

Каракачов внесе ромската концепция в Министерски съвет

Внесох в Министерския съвет Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в България и мерките за реализацията им и ще настоявам тя да се приеме, съобщи вицепремиерът по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО - Българско национално движение Красимир Каракачанов, цитиран от пресцентъра на партията

От ВМРО припомнят, че още през февруари Каракачанов е представил за обществено обсъждане документа, а през април концепцията е била представена и за разглеждане от отделните министерства. Тя предстои да бъде включена официално в дневния ред на правителството, посочват от партията.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Няма повече време за отлагане, прекалено дълъг стана списъкът с убийства, побоища и насилие, извършвани от представители на циганския етнос над хората в страната. Само за последните два месеца станахме свидетели на поредица от криминални деяния, които нагнетяват нетърпимост и страх в обществото. А ситуацията в с. Розино, където и циганите искат изселването на циганска фамилия, която тероризира цялото село, е достатъчно показателна, че има нужда не от последващи действия на полицията, а от превантивни мерки от страна на държавата", допълва Каракачанов.

От ВМРО припомнят ключови моменти от концепцията. Част от мерките са да се спират помощите, когато децата не ходят на училище и при отказ от преквалификация и започване на работа, да се премахнат незаконните гета, да се прекрати престъпната практика деца да раждат деца, да се полага обществено полезен труд и т.н.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 02 Юли 2019 13:29
  Таен коалиционен съвет отсвири пенсиите

  Научаваме от медиите, че на територията на НС се е състоял частичен коалиционен съвет между ГЕРБ, ВМРО и НФСБ. Към народните представители от АТАКА никой не е отправил покана за присъствие. Според информационни източници на срещата е била засегната и темата за размера на минималната пенсия.

 • Вторник, 02 Юли 2019 13:29
  Шопов от „Атака”: Каракачанов се провали в борбата с циганската престъпност

  Над 10 хиляди чужденци годишно взимат работата на българите, заяви депутатът Павел Шопов по време на парламентарния контрол

 • Вторник, 02 Юли 2019 13:29
  МВнР реагира на думите на Макрон за мигрантите от Африка и българските банди. Френският посланик Флоранс Робин е извикана в понеделник за обяснения във Външно

  След Украйна и България реагира на изказването на френския президент Еманюел Макрон, че предпочита легални мигранти от Африка вместо нелегални банди от Украйна и България (виж ТУК).

  Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева нареди на посланика на България в Париж Ангел Чолаков да връчи протестна нота във френското Министерство на външните работи заради неблагоприятното изказване на президента Еманюел Макрон по адрес на българите в интервю за крайнодясно списание, съобщи БНТ.

  Френският посланик в София Флоранс Робин е извикана в понеделник за обяснения във външното министерство.

  Украинското министерство на външните работи вече извика френския посланик да даде обяснения за думите на Макрон относно „украинските банди”, съобщи говорителката на министерството Екатерина Зеленко.

Оставете коментар