Петък, 23 Август 2019
Петък, 05 Юли 2019 11:24

Корнелия Нинова издига Вигенин за зам.-шеф на парламента, маха Кутев от постове в НС

На тяхно място в ръководството на ПГ влизат Александър Симов, Пенчо Милков и Димитър Данчев

БСП направи промени в ръководството на парламентарната си група.

На свое заседание соцдепутатите са решили да бъдат освободени от ръководните постове Антон Кутев, досега зам.-председател на ПГ, както и секретаря на групата Кристиан Вигенин, съобщи от трибуната председателят на НС Цвета Караянчева.

Според източници от левицата първият е разжалван заради критиките си към соцлидерката за загубата на евровота, особено след отказа й да подаде оставка от лидерския пост в БСП, а вторият се ползва с доверието й и затова ще бъде възнаграден. 

По информация на NOVA именно по тази причина Корнелия Нинова ще издигне за зам.-председател на парламента от квотата на БСП Кристиан Вигенин. В момента запазеното място за лявата ПГ за заместник на Караянчева е все още вакантно, след като мнозинството отстрани от поста Валерий Жаблянов преди година и половина, а социалистите отказаха да посочат негов приемник в знак на протест.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Кутев пък ще остане без ръководния пост в Комисията по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите в НС. На негово място начело на комисията ще застане Георги Гьоков. Кутев пък ще бъде преместен в Комисията по външна политика. Очаква се поредните рокади в БСП да станат факт още през следващата пленарна седмица.

На мястото на Вигенин и Кутев в ръководството на лявата група влизат депутатите Александър Симов, Пенчо Милков и Димитър Данчев, които стават секретари на ПГ. 

Смените са били гласувани на заседание на ПГ на "БСП за България" на 2 юли, става ясно от информацията до ръководството на парламента, предоставена от зам.-председателя на групата Драгомир Стойнев.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 05 Юли 2019 11:24
  Законът „Анти-Нинова” няма да спре БСП!

  Днес страната има крещяща нужда от промяна и водещата алтернатива е само една –социалистическата партия, затова ГЕРБ предприеха стъпката да я задушат финансово. Как се стигна до това решение на парламента, наложено от премиера Бойко Борисов?

 • Петък, 05 Юли 2019 11:24
  За другарството и промяната в БСП

  Проф. Светлана Шаренкова: Подмяна в БСП се случва не сега, а когато председател бе С. Станишев, който наложи чуждия на партията социаллиберален модел, в противоречие с програмата и традициите на БСП

 • Петък, 05 Юли 2019 11:24
  Министър Петкова не вижда монопол на Ковачки и защити цените на тока

  От БСП обявиха, че ще сезират прокуратурата за монопол на дружества, свързани с Ковачки

Оставете коментар