Вторник, 25 Февруари 2020

Събота, 27 Юли 2019 10:14

Стивън Маккейб: Кристалина Георгиева има голям шанс да оглави МВФ

Победата ѝ не е 100 % сигурна, тъй като е необходим широк политически консенсус, какъвто няма

 

Кристалина Георгиева има голям шанс да оглави Международния валутен фонд, но победата ѝ не е 100 % сигурна, каза пред БНР преподавателят в университета в Бирмингам Стивън Маккейб.

В интервю за програма „Събота 150“ на програма „Хоризонт“ той изтъкна, че е необходим широк политически консенсус, какъвто няма за най-добрия според него кандидат - управителя на Английската централна банка Марк Карни. Така именно Кристалина Георгиева може да стане компромисната фигура, въпреки че не са изключени изненади в последния момент, посочи Стивън Маккейб.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Тя е главен изпълнителен директор на Световната банка, което е много интересно и със сигурност я прави много силен кандидат. Освен това тя е жена и е доказала, че може да върши добра работа. Между другото именно това би било продължение на завета на Кристин Лагард, която бе блестяща в тази роля“, каза той пред БНР.

Ройтерс съобщи вчера, позовавайки се на френски представител, пожелал анонимност, че Кристалина Георгиева е добавена в списъка с кандидатите, които ЕС обсъжда за управляващ директор на МВФ.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар