Понеделник, 21 Септември 2020

Сряда, 31 Юли 2019 12:29

Шефът на КПКОНПИ подаде оставка

Парламентът я прие

 

Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев подаде оставка. Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева пред депутатите по време на пленарното заседание.

Тя предложи точката за предсрочното му освобождаване да бъде включена в дневния ред на депутатите за днес и това бе подкрепено от пленарна зала.

Няколко часа по-късно парламентът прие оставката на Пламен Георгиев като председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). За гласуваха 123 народни представители, трима бяха против, а други трима се въздържаха.

Скандалът с терасата върху покрива на жилището на шефа на антикорупционната комисия започна след като стана ясно, че Георгиев е пропуснал да декларира 186 квадратни метра от своя апартамент. Започна проверка за законността на навеса. В разгара на скандала Пламен Георгиев заяви, че казусът с терасата е атака срещу него от олигарси, които комисията разследва. Премиерът Бойко Борисов препоръча на Георгиев да излезе в отпуска, докато се направи проверки от НАП и прокуратурата.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар