Петък, 29 Май 2020

Сряда, 31 Юли 2019 12:29

Шефът на КПКОНПИ подаде оставка

Парламентът я прие

 

Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев подаде оставка. Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева пред депутатите по време на пленарното заседание.

Тя предложи точката за предсрочното му освобождаване да бъде включена в дневния ред на депутатите за днес и това бе подкрепено от пленарна зала.

Няколко часа по-късно парламентът прие оставката на Пламен Георгиев като председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). За гласуваха 123 народни представители, трима бяха против, а други трима се въздържаха.

Скандалът с терасата върху покрива на жилището на шефа на антикорупционната комисия започна след като стана ясно, че Георгиев е пропуснал да декларира 186 квадратни метра от своя апартамент. Започна проверка за законността на навеса. В разгара на скандала Пламен Георгиев заяви, че казусът с терасата е атака срещу него от олигарси, които комисията разследва. Премиерът Бойко Борисов препоръча на Георгиев да излезе в отпуска, докато се направи проверки от НАП и прокуратурата.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 31 Юли 2019 12:29
  Цацаров с писмо до Лозан Панов - дело на шефа ВКС помага на нарушителите и спира искове на антикорупционната комисия за 144 млн. лв.

  Народното събрание прие със 131 гласа „за“, 45 „въздържал се“ и 1 глас „против“ отчетния доклад за 2019 г. на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

 • Сряда, 31 Юли 2019 12:29
  Докладът на КПКОНПИ не е вестник

  Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров представи пред парламента доклада за постигнатите резултати в областта на противодействието на корупцията през 2019 г.

   

 • Сряда, 31 Юли 2019 12:29
  Народното събрание прие отчета на Сотир Цацаров за работата на Антикорупционната комисия

  Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров отчете работата на Антикорупционната комисия пред парламента. Със 131 гласа „за“, един – „против“ и 45 „въздържали се“ народните представители приеха Доклада на КПКОНПИ.

  От името на парламентарната антикорупционна комисията Докладът беше представен на народните представители от нейния председател Борис Ячев. Преди това беше гласувана процедура за присъствието в пленарната зала на Сотир Цацаров.

  Борис Ячев отново припомни предприетите действия срещу кметове на общини, общински съветници и други държавни служители, които попаднаха под прицела на КПКОНПИ през миналата година заради различни нарушения на законите.

Оставете коментар