Понеделник, 16 Септември 2019
Четвъртък, 01 Август 2019 10:42

Синът на Борислав Сарафов без нарушения по Апартаментгейт

Проверката разпореди главният прокурор Сотир Цацаров по сигнал, че синът на шефа на НСлС е придобил през 2018 и 2019 г. недвижими имоти на значителна стойност без ясен произход на средствата

 

По повод медийни публикации и постъпил сигнал за придобити недвижими имоти на значителна стойност от сина на Борислав Сарафов, директор на НСлС и зам.-главен прокурор по разследването, на 4 април 2019 бе разпоредена проверка от главния прокурор Сотир Цацаров. ВКП възложи на НАП извършването на данъчни ревизии на проверяваните лица.

На 31 юли 2019 г. териториалната дирекция на НАП в София е изпратила на Върховна касационна прокуратура резултатите от приключилите данъчни ревизии. Според НАП не са открити несъответствия между декларираните и/или получени доходи и имущественото състояние на физическото лице – син на Б. Сарафов. Ревизията обхваща периода 01.01.2015 – 31.12.2018 г., съобщават от държавното обвинение.

Winbet - победата е емоция! (18+)

До момента във Върховната касационна прокуратура не са постъпили резултати от други действия, възложени на НАП по проверки на лица, заемащи висши държавни длъжности за придобити от тях недвижими имоти.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 01 Август 2019 10:42
  Две комисии ще обсъждат качествата на Иван Гешев

  Заседанията ще се излъчват директно онлайн

 • Четвъртък, 01 Август 2019 10:42
  Журналисти на протест пред БНР, заглушиха сигнала на "Хоризонт". Прокуратурата, СЕМ и КРС с проверки за спрения ефир. Великова се връща в ефир, и.д. директорът подаде оставка (обзор)

  Журналисти от много медии излязоха днес на протест в защита на свободата на словото. Вчера в радиото, което има репутацията на единствената свободна национална медия, бе сменен директорът на програма „Хоризонт“. По-късно решението бе отменено, след като се разбра, че журналистическата гилдия не приема подобно посегателство на свободното слово.

  Въпреки това, тази сутрин между 6 и 11 ч. сигналът на програма „Хоризонт“ беше заглушен в цялата страна. Официалният мотив е "техническа профилактика". От 6 до 10 часа в ефир е именно предаването на Силвия Великова, което днес се води от Диана Дончева.

  Силвия Великова е един от най-добрите съдебни репортери у нас и често е заемала критични позиции спрямо главния прокурор Сотир Цацаров и безалтернативния му наследник Иван Гешев. Самата журналистка обясни, че именно това стои в основата на свалянето й от ефир.

 • Четвъртък, 01 Август 2019 10:42
  Асоциацията на прокурорите подкрепи Иван Гешев за главен прокурор

  Изразяваме твърдото си несъгласие с опитите на някои среди настоящият избор да бъде превърнат в политически фарс и опорочен от инспириран уличен натиск и компроматна кампания, пишат прокурорите в становище до Висшия съдебен съвет

Оставете коментар