Вторник, 10 Декември 2019
Неделя, 04 Август 2019 21:10

Румъния реагира с разочарование на изявлението на Борисов за чумата и румънските туристи

„С румънските туристи дойде, аз съм убеден. Те ядат по пътищата, хвърлят остатъците, минават после птици, прасета диви, изяждат. Ей сега чистим, чистим, чистим. То е огромен поток…“, каза преди два дни премиерът 

Румъния реагира с разочарование на изявленията на премиера Бойко Борисов, че чумата по свинете в България е пренесена от румънските туристи.

Преди два дни, на среща с кметове от Пазарджишко по повод недоволството на хората от унищожаването на домашните прасета., Борисов заяви убеденост, че чумата е пренесена от румънски туписти.

„С румънските туристи дойде, аз съм убеден. Те ядат по пътищата, хвърлят остатъците, минават после птици, прасета диви, изяждат. Ей сега чистим, чистим, чистим. То е огромен поток…“, коментира премиерът Борисов.

В профила на румънското Външно министерство във Фейсбук се изразява: "изненада и разочарование от начина, по който българският премиер се отнася към румънските туристи, допринасящи за растежа на българския Брутен вътрешен продукт“.

Заявява се още, че Румъния ще предостави на българските власти техническа информация от своите национални служби по санитарно-ветеринарен контрол и по сигурност на храните, съобщава БНР.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар