Петък, 23 Август 2019
Неделя, 04 Август 2019 21:10

Румъния реагира с разочарование на изявлението на Борисов за чумата и румънските туристи

„С румънските туристи дойде, аз съм убеден. Те ядат по пътищата, хвърлят остатъците, минават после птици, прасета диви, изяждат. Ей сега чистим, чистим, чистим. То е огромен поток…“, каза преди два дни премиерът 

Румъния реагира с разочарование на изявленията на премиера Бойко Борисов, че чумата по свинете в България е пренесена от румънските туристи.

Преди два дни, на среща с кметове от Пазарджишко по повод недоволството на хората от унищожаването на домашните прасета., Борисов заяви убеденост, че чумата е пренесена от румънски туписти.

„С румънските туристи дойде, аз съм убеден. Те ядат по пътищата, хвърлят остатъците, минават после птици, прасета диви, изяждат. Ей сега чистим, чистим, чистим. То е огромен поток…“, коментира премиерът Борисов.

В профила на румънското Външно министерство във Фейсбук се изразява: "изненада и разочарование от начина, по който българският премиер се отнася към румънските туристи, допринасящи за растежа на българския Брутен вътрешен продукт“.

Заявява се още, че Румъния ще предостави на българските власти техническа информация от своите национални служби по санитарно-ветеринарен контрол и по сигурност на храните, съобщава БНР.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 04 Август 2019 21:10
  САЩ и Румъния ще работят за укрепване на отбраната в източния фланг на НАТО и против „Северен поток 2“

  Белият дом ще обсъжда възможността за усилване на американското военно присъствие в северната ни съседка

 • Неделя, 04 Август 2019 21:10
  Сигнали за силна миризма от терените със загробени прасета в Русенско

  От Агенцията по безопасност на храните в Русе уверяват, че площадките, където се загробват животните, непрекъснато се наблюдават. 

 • Неделя, 04 Август 2019 21:10
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Оставете коментар