Понеделник, 25 Май 2020

Събота, 10 Август 2019 13:57

"Булгаргаз" поиска по-висока цена на природния газ от октомври

Причините за искането са по-високите тарифи за пренос на природен газ през Румъния

"Булгаргаз" внася искане в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за увеличение на цената на природния газ с 0,83% за четвъртото тримесечие на годината, съобщава БГНЕС.

В съобщение до медиите "Булгаргаз" ЕАД уведомява своите клиенти, че прогнозната цена на природния газ за ІV-то трим. на 2019 г. е 45,27 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). В сравнение с утвърдената за ІІІ-то трим. на 2019 г. цена (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), прогнозната цена за ІV-то трим. на 2019 г. е по-висока с 0,37 лв./MWh или с 0,82%, информират от дъщерното дружество на "Български енергиен холдинг".

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Прогнозното увеличение на продажната цена се дължи основно на по-високите тарифи за пренос на природен газ през територията на Румъния за 2019/2020 газова година.

Прогнозната цена на природния газ отчита влиянието на ценообразуващите фактори към 9 август и е неокончателна. Окончателното предложение на “Булгаргаз“ ЕАД за утвърждаване цената на природния газ за ІV-то тримесечие на 2019 г. ще бъде внесено в КЕВР на 10 септември.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 10 Август 2019 13:57
  КЕВР по непазарен принцип иска да определя цените на парното само веднъж в годината

  Според чиновнически прогнози ще се определят тарифите на топлофикациите и сметките на абонатите

 • Събота, 10 Август 2019 13:57
  Държавната ТЕЦ и "Бобов дол" искат да продават скъп ток за бита

  Държавната ТЕЦ "Марица Изток 2" и свързваната с бизнесмена Христо Ковачки ТЕЦ "Бобов дол" искат да се върнат на държавно контролирания пазар за електроенергия, вероятно защото там приходите са гарантирани. Двете компании присъстват в публикувана от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) сравнителна таблица с процентното изменение на сегашните цени на тока и онези, които са заявили различните дружествата по веригата производство, пренос, разпределение и доставка на електроенергия на регулирания пазар, включващ малките фирми и домакинствата. КЕВР предстои да одобри цените, които ще влязат в сила от 1 юли.

 • Събота, 10 Август 2019 13:57
  КЕВР: Няма да има поскъпване, а поевтиняване на парното

  Топлофикациите поискаха драстично увеличение преди поевтиняването на газа

   

Оставете коментар