Вторник, 29 Септември 2020

Неделя, 11 Август 2019 10:31

Красимир Каракачанов: Нашата амбиция е да модернизираме армията

Нашата амбиция е да модернизираме армията, не само със самолетите, за които се говори толкова активно, но и до края на годината се надявам, че ще сключим и договора за двата нови кораби за флота.

Това каза във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който заедно със заместник-началниците на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов и генерал-лейтенант Димитър Илиев и командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов взе участие в тържественото събрание – концерт, посветено на 140-ата годишнина от създаването на военния ни флот.

"Амбицията ни е да дадем възможност на онези мъже и жени в униформа, които са избрали тежкия път да служат на страната си пред толкова други перспективи", добави министърът. Според него тези хора заслужават аплодисменти не само по време на тържествата на флота, но заслужават и по-голямо внимание.

"Нашата амбиция е не само да повишим техните възнаграждения, а и да създадем по-добри условия на труд. Но и да направим нашия флот по-модерен, за да може той по-лесно, с кадрите, които имаме, да изпълнява своите основни задължения", допълни министър Каракачанов.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Министърът на отбраната припомни в свето приветствено слово, че българският флот в 140-годишната си история има своите славни страници. По думите му първото изпитание, на което е поставен е Сръбско-българската война, Балканската и Първата Световна война.

"Дори в мирни години, флотът и неговите командири, матроси, офицери, изпълняват съвестно и достойно своя дълг към Отечеството. Затова първо да благодаря на ветераните, защото те са хора, които макар и в друго време служиха достойно, съвестно и честно на майка България и предадоха своя опит на съвременното поколение моряци. На мъжете и жените в бели униформи, които днес имат празник, искам да пожелая преди всичко здраве и успехи", добави министърът.

Заедно със заместник-началниците на отбраната той участва в награждаването с предметни награди на над 40 военнослужещи от поделенията във Варна и Бургас. Гости на тържеството бяха също висши офицери от военноморските сили на САЩ, Румъния, Турция, Грузия и Италия, представители на държавната и местната власт, ветерани от военния ни флот.

Източник: Фокус

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар