Петък, 15 Ноември 2019
Петък, 16 Август 2019 10:06

България може да плати седемцифрена сума на фирмата майка "ТАД Груп"

Това каза адвокатът на обвиняемия за хакерската атака срещу НАП - Иван Тодоров, който е в ареста

 

Фирмата-майка от Калифорния "ТАД Груп" е подготвила искове във вашингтонския търговски арбитраж срещу България, тъй като целият бранд страда, заради повдигнатото обвинение за хакерската атака срещу НАП на Иван Тодоров, който е представител за България на американската верига Subway. Става въпрос за седемцифрена сума, която ще бъде поискана от държавата, каза в ефира на bTV адвокатът му Георги Стефанов.

„За нас е необяснимо защо той е задържан, защото най-малко данни в делото има за него. Името му не се споменава нито от свидетели, нито от каквито и да е други доказателства”, каза Стефанов.

„Нямам представа защо изобщо е поискана такава мярка за неотклонение спрямо него. Това поставя обвиняемите в едно неравнопоставено положение. Най-вероятно ще се борим за изменение на мярката”, допълни адвокатът.

По думите му не може един неосъждан човек, който се занимава с легален бизнес, да е обществено опасен, каквито са мотивите на прокуратурата.

Според него Иван Тодоров е натопен или от конкурентна фирма, или от някой, който има интерес „ТАД Груп” да бъде закрита. „В делото има двама свидетели, които са бивши служители на фирмата, които са били на изпитателен срок и са работили по един месец там. Не са имали никакъв досег с Иван Тодоров, освен при назначаването и освобождаването им”, коментира още Георги Стефанов.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Пред bTV той нарече „инсинуация” и „картинки” фирмените чатове, които бяха представени като доказателство по делото и в които се твърди, че Иван Тодоров е поставил на Кристиян Бойков задачата да хаква сайтове и след това да им предлага да станат клиенти на „ТАД Груп”.

Прокуратурата цитира и думи на Тодоров, че ще свали правителството. „Той няма спомен да е казвал или писал подобно нещо. Съмнявам се в тези изнесени картинки”, заяви адвокатът.

Защитата на Иван Тодоров е входирала молба в Спецпрокуратурата Кристиян Бойков да бъде разпитан пред съдия, за да присъстват и адвокатите на другите обвиняеми. Стефанов бе допълни, че не се притесняват от разказа на Кристиян. Той бе категоричен, че няма разнобой в интересите на обвиняемите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар