Понеделник, 23 Септември 2019
Понеделник, 19 Август 2019 13:31

Президентът назначи Калоян Методиев за началник на кабинета си

Методиев е политолог и главен анализатор на Института за стратегии и анализи

 

Президентът Румен Радев назначи Калоян Методиев за началник на своя кабинет, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Калоян Методиев е роден на 24 април 1976 г. в град София. През 1994 г. завършва 133 СОУ „Ал. С. Пушкин“ с хуманитарен профил и руски език. През 2001 г. се дипломира като магистър по политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където специализира Външна политика и Национална сигурност. Доктор по политология.

Автор на монографиите: „Поколения и възраст в политиката. Българският преход“ (2012) и “Западните Балкани и България (политика, дипломация, сигурност)“ (2016). Автор на стотици статии и интервюта на политическа и социална тематика.

Има научни публикации на английски, сръбски, хърватски и албански език.

От 2010 до 2019 г. е хоноруван преподавател в катедра „Политология“ на Софийския университет.

От 2012 до 2017 година е асистент в ЮЗУ „Неофит Рилски“, където води курсове по Политически маркетинг, Институции на съвременната държава, Политически партии, Имиграционни политики, Съвременна политическа история на Балканите.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

От 2015 до 2019 година е политолог и главен анализатор на Института за стратегии и анализи.

Член на Стратегическия съвет към президента на Републиката, създаден с Указ на президента Румен Радев (18 март 2019 г.).

Ползва английски, руски, сръбски и хърватски език. Женен с две деца.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 19 Август 2019 13:31
  Президентът Румен Радев ще участва в 74-ата сесия на Общото събрание на ОНН

  Президентът Румен Радев на посещение в Съединените щати. Държавният глава ще участва в 74-ата сесия на Общото събрание на ООН. Срещата е на най-високо равнище по въпросите на климата.

  По-късно през деня президентът ще участва и в събитие, посветено на защитата на религиозните свободи.

  Във вторник предстои изказването на Радев във форума на ООН, който се организира на всеки четири години. В делегацията, ръководена от българския държавен глава, е и министърът на външните работи Екатерина Захариева.

  Преди да започне срещата, Радев се срещна с българската общност в Ню Йорк. Държавният глава отправи покана към сънародниците ни за връщане в страна и заяви, че България се развива, но въпросът е с каква скорост.

  Пред около 60 души в залата на Генералното консулство в Ню Йорк Радев поздрави присъстващите с Деня на независимостта и подчерта постиженията на сънародниците ни в една изключително конкурентна среда.

 • Понеделник, 19 Август 2019 13:31
  Президентът започва днес работно посещение в Ню Йорк за 74-ата сесия на Общото събрание на ООН

  Президентът Румен Радев започва днес работно посещение в Ню Йорк за участие в 74-ата сесия на Общото събрание на ООН

 • Понеделник, 19 Август 2019 13:31
  Румен Радев: Независима България означава справедливост, развитие, европейска перспектива

  И преди столетие, и днес независима България означава справедливост, развитие, европейска перспектива. Това написа президентът Румен Радев в профила си във фейсбук

Оставете коментар