Неделя, 19 Януари 2020
Неделя, 25 Август 2019 11:04

Навършва се 1 година от тежката автобусна катастрофа край Своге

Една година след тежката катастрофа край Своге, граждани и близки на жертвите ще почетат паметта им със заупокойна молитва и осветяване на паметната плоча на мястото на инцидента.

При трагедията тогава автобус излезе от платното и се преобърна, а 20 от пътниците в него загинаха.

Една година по-късно – след политически оставки, пътни експертизи и ремонти, какво се промени: „Сложиха мантинели, направени по безумен начин. Влизаш зад мантинелата, където се намира тротоарът и стигаш доникъде. За да можеш да продължиш трябва да се прекачваш през нея или да пролазваш отдолу... и излизаш на пътната настилка“, казва Лилия Георгиева от инициативния комитет, оглавил протестите, предаде БНР.

Така хората отново са на пътното платно в продължение на километри, твърди тя.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Ефект няма и от ремонта на пътния участък, който остава все така опасен:

„Ако сега минете по пътя, той е същият. Просто само положиха нов асфалт, сложиха шумяща маркировка, което не решава проблема“.

Обещаните две пасарелки също ги няма.

Недоволни са и жителите на село Световрачане, което даде най-много жертви в катастрофата. Днес се очаква близките и съпричастни да се съберат, за да почетат паметта на загиналите и отново да напомнят на властта за обещаното и неизпълненото.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 25 Август 2019 11:04
  Нона Йотова: Научих за смъртта на “брат” ми от медиите

  Богомил Бонев: Селяни си правят ПР с името на Нона!

 • Неделя, 25 Август 2019 11:04
  Продължава проверката на инцидента на площадката край Козлодуй

  Още се търси първопричината за инцидента, при който загинаха двама работници, а други двама бяха ранени

 • Неделя, 25 Август 2019 11:04
  Двама души са загинали при инцидент на площадка за радиоактивни отпадъци до АЕЦ „Козлодуй” (допълнена)

  При инцидент тази сутрин на строителната площадка „Радиана“ са загинали двама строителни работници, а други двама са пострадали, съобщават от пресцентъра на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“.

  На площадка „Радиана” се изгражда национално хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци, създадени на територията на България. Възложител на обекта е Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци”, а изпълнител на строителните дейности на площадката е Германо-български консорциум „Национално хранилище за радиоактивни отпадъци“, съобщава "Труд". Строителните дейности се контролират от юридическо лице, упражняващо независим строителен надзор в съответствие със Закона за устройство на територията.

  Договорът за изграждане на първия етап от Националното хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци е подписан през 2016 г., а от 2017 година, когато започват строителни дейности на площадката, отговорността за изпълнението на строителния процес е на строителния консорциум, включително и контрола на достъп до площадката. Ръководството на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” изказва искрени съболезнования на близките на загиналите.

Оставете коментар