Понеделник, 16 Септември 2019
Неделя, 25 Август 2019 18:26

Евакуираха плаж в Барселона заради бомба от Втората световна война

Испанската полиция е установила периметър за охрана с ширина 250 метра на един от най-популярните плажове в Барселона

Плажуващите са били евакуирани, след като полицията откри експлозивно устройство във водата, заяви говорител на испанската гражданска гвардия пред Ройтерс, предаде БНТ.

Съобщава се, че устройството е намерено на около 40 метра от брега от член на Специалната група за подводна дейност на Гражданска гвардия. Както съобщи телевизията, група водолази вече са започнали работа на мястото.

Според непотвърдена информация устройството може да е от Втората световна война.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 25 Август 2019 18:26
  Летищата в София, Варна, Пловдив и няколко медии с бомбени заплахи (допълнена)

  В рамките на няколко часа днес са подадени сигнали за бомба в сградата на БНТ и на Терминал 1 на Летище София. Сигналът за летището е подаден в 9.20 часа, а този за БНТ – в 11.30 часа. 

  Незабавно са предприети необходимите действия за обезопасяване на района на телевизията, изведени са всички служители. Преди минути е приключила щателната проверка, при която е установено, че сигналът е фалшив.

  Анонимен мейл за поставено взривно устройство е бил получен около 9:20 ч. тази сутрин и на Летище София. На място веднага са пристигнали екипи на Гранична полиция и Жандармерията. Следови кучета са претърсили района на Терминал 1. Взривно устройство не е намерено, не се е наложила евакуация на хора. Всички полети излизат и кацат по разписание.

 • Неделя, 25 Август 2019 18:26
  Евакуираха 250 човека от СПА-Хотел във Велинград заради пожар

  50 човека са били евакуирани, заради пожар в СПА-хотел във Велинград, съобщиха от регионалната противопожарна служба в Пазарджик

 • Неделя, 25 Август 2019 18:26
  Мъж влезе с джипа си в залива Болата, за да си изтегли лодката

  Нов случай, при който мъж влиза с превозното си средство във водата.

Оставете коментар