Неделя, 29 Март 2020

Понеделник, 26 Август 2019 13:37

Петко Дойнов е новият заместник-министър на външните работи

Той е назначен от премиера по предложение на външния министър Екатерина Захариева

По предложение на вицепремиера Екатерина Захариева премиерът Бойко Борисов назначи Петко Дойков за заместник-министър на външните работи, съобщи Нова телевизия.

Той е дипломат от кариерата и има ранг „посланик“. В централното управление на МВнР е работил на различни позиции в териториалните дирекции, отговарящи за Близкия изток и Африка, както и в областта на политиката за сигурност и НАТО. Заемал е дипломатически постове в мисиите на Република България в НАТО и в Арабска република Египет.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Между 2008 и 2012 г. е извънреден и пълномощен посланик на Република България в Тунизийската република, акредитиран и в Ислямска република Мавритания, а между 2014 и 2018 г. е посланик в Индия, акредитиран и за Непал, Бангладеш, Шри Ланка и Република Малдиви. От 1 март 2019 г. е генерален директор по двустранните въпроси в МВнР. Владее английски, френски, арабски и руски език. 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 26 Август 2019 13:37
 • Понеделник, 26 Август 2019 13:37
  Борисов разкритикува НАТО, че не е имало готовност за бактериологична война. Има пари за три месеца, 81 държави са поискали финансова помощ от МВФ

  Светът е в изключително тежко положение, такава криза никой не си спомня. Сега основен въпрос е колко ще продължи кризата – светът има пари за около три месеца, а ако продължи повече, вече нямаме отговор как да разположим парите във времето. Истински се моля да издържим три месеца с тези пари. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на брифинг в Министерски съвет. Той добави, че можем да теглим нов дълг, но на този етап не му иска да задлъжняват поколенията след нас.

  Борисов разкритикува НАТО, че не е имало готовност за бактериологична война. И запита - ако е било така, сега Пактът трябваше да извади от резерва защитни облекла поне. "Аз искам да питам и колегите от НАТО, където правим големи вноски за защита, за киберзащита или пазим се от дронове, купуваме, милиарди харчим за въоръжение, ние нямаме ли планове на НАТО за бактеоролигична война? Какви са ни били разчетите, ако стане такава, и тя е много по-реално... Много обичам да им задавам въпроси и аз на по-големите. Сериозно мълчание по този въпрос", каза Борисов за заседанието на Европейския съвет, където е повдигнал темата.

 • Понеделник, 26 Август 2019 13:37
  Борисов: Министерският съвет взе решение за закупуване на 1 милион маски и 50 респиратора

  Премиерът Бойко Борисов и шефът на Националния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски излязоха с последни данни за развитие на заболеваемотта на пресконференция в Министерския съвет.

Оставете коментар