Петък, 17 Януари 2020
Понеделник, 26 Август 2019 13:37

Петко Дойнов е новият заместник-министър на външните работи

Той е назначен от премиера по предложение на външния министър Екатерина Захариева

По предложение на вицепремиера Екатерина Захариева премиерът Бойко Борисов назначи Петко Дойков за заместник-министър на външните работи, съобщи Нова телевизия.

Той е дипломат от кариерата и има ранг „посланик“. В централното управление на МВнР е работил на различни позиции в териториалните дирекции, отговарящи за Близкия изток и Африка, както и в областта на политиката за сигурност и НАТО. Заемал е дипломатически постове в мисиите на Република България в НАТО и в Арабска република Египет.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Между 2008 и 2012 г. е извънреден и пълномощен посланик на Република България в Тунизийската република, акредитиран и в Ислямска република Мавритания, а между 2014 и 2018 г. е посланик в Индия, акредитиран и за Непал, Бангладеш, Шри Ланка и Република Малдиви. От 1 март 2019 г. е генерален директор по двустранните въпроси в МВнР. Владее английски, френски, арабски и руски език. 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 26 Август 2019 13:37
  Борисов ще участва в откриването на военноморска база в Египет

  Премиерът ще бъде на церемонията в „Бернис“ по личната покана на президента Ас-Сиси

 • Понеделник, 26 Август 2019 13:37
  Корнелия Нинова: Борисов сменя резервните гуми на автомобил, чиито двигател не работи!

  Борисов сменя резервните гуми на автомобил, чиито двигател не работи! Предложените имена на мястото на Нено Димов са политически назначения, хора без експертиза

 • Понеделник, 26 Август 2019 13:37
  Пълните идиоти вече са тук

  Министърът на външните работи Екатерина Захариева се похвали по радиото че в МВнР са измислили хитра кампания, която щяла да доведе до премахване на американските визи за българите.  Министерството щяло да издири хора, които да кандидатстват за визи за Америка, без обаче никакво намерение да пътуват. Нещо като мъртвите души на чиновника Чичиков в аранжимент на Захариева. Така чрез изцяло екстензивен подход щял да се намали процентът на отказаните визи, от който пък зависи отпадането на визовия режим за българите.

Оставете коментар