Четвъртък, 14 Ноември 2019
Вторник, 27 Август 2019 20:31

Радев обвини Борисов, че атакува президентската институция

Президентът Румен Радев обвини премиера, че атакува президентската институция, което според него е необяснимо и недопустимо. 

Пред журналисти по време на честванията за 50-ата годишнина на град Гълъбово, Радев каза, че „очевидно премиерът губи самообладание“, съобщи БНР.

„Работа на премиера е да осигурява по-добър живот, борба с бедността, геноцида на пенсионерите. Има толкова много тежки проблеми, които искат незабавни решения и силни действия от страна на държавата, не и интриги“, каза държавният глава.

По повод напускането на началник на НСО ген. Данчо Дяков Радев коментира, че той е изключително стойностен човек и професионалист, който след толкова напрегната работа в системата за сигурност няма как да бъде задържан: „Получи много добро предложение за работа след толкова много години в системата за сигурност. Нямам право да го задържа“.

Той допълни, че „нахвърлянето на премиера върху президентската институция без повод и с измислени доводи е недопустимо“.

По думите му има много тежки проблеми, които искат незабавни решения и силни действия от страна на държавата, а не интриги.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар