Понеделник, 27 Януари 2020
Вторник, 27 Август 2019 20:31

Радев обвини Борисов, че атакува президентската институция

Президентът Румен Радев обвини премиера, че атакува президентската институция, което според него е необяснимо и недопустимо. 

Пред журналисти по време на честванията за 50-ата годишнина на град Гълъбово, Радев каза, че „очевидно премиерът губи самообладание“, съобщи БНР.

„Работа на премиера е да осигурява по-добър живот, борба с бедността, геноцида на пенсионерите. Има толкова много тежки проблеми, които искат незабавни решения и силни действия от страна на държавата, не и интриги“, каза държавният глава.

По повод напускането на началник на НСО ген. Данчо Дяков Радев коментира, че той е изключително стойностен човек и професионалист, който след толкова напрегната работа в системата за сигурност няма как да бъде задържан: „Получи много добро предложение за работа след толкова много години в системата за сигурност. Нямам право да го задържа“.

Той допълни, че „нахвърлянето на премиера върху президентската институция без повод и с измислени доводи е недопустимо“.

По думите му има много тежки проблеми, които искат незабавни решения и силни действия от страна на държавата, а не интриги.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 27 Август 2019 20:31
  Бойко Борисов: Феновете на Левски трябва да държат акциите на клуба

  Среща между премиера Бойко Борисов, спортния министър Красен Кралев и петима представители на феновете на ФК Левски започна малко преди 10 ч. тази сутрин. Премиерът Бойко Борисов разговаря с фенове на "Левски" заради опасенията им, че финансирането на футболния клуб от бизнесмена Васил Божков ще спре покрай мерките, които депутатите предприемат за регулирането на хазартния бизнес.

  Днешната среща на феновете на "Левски" с премиера е по тяхно желание, съобщи председателят на НПК на "Левски" Степан Хиндлиян след заседание на клуба с Васил Божков в сряда вечерта, но което безпрецедентно бяха поканени и медии, на чиито въпроси бизнесменът отговоряше.

  „Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Закона за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с „Левски“, какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък“, заяви Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на Левски.

 • Вторник, 27 Август 2019 20:31
  "Нове Холдинг" към Борисов: Отнемането на лиценз = обезщетения за милиарди

  От "Нове АД Холдинг" изпратиха официална позиция на частните компании, организиращи лотарийни игри в България.

 • Вторник, 27 Август 2019 20:31
  Радев в Израел: България не допусна нито един български евреин да бъде пратен в лагерите на смъртта

  „България е тук с високо вдигнато чело, защото не допусна нито един български евреин да бъде изпратен в лагерите на смъртта и можем само да се гордеем с този подвиг на българския народ, който тук се цени изключително високо“.

Оставете коментар