Сряда, 12 Август 2020

Понеделник, 02 Септември 2019 10:01

Мащабна полицейска операция в столицата

Жандармерия и полиция нахлуха рано тази сутрин в кв. "Христо Ботев"

 

Мащабна полицейска операция в столицата. Жандармерия и полиция нахлуха рано тази сутрин в кв. "Христо Ботев". Изградени са КПП-та на МВР на всички изходи от квартала. От МВР потвърдиха за провежданата акция. По първоначална информация акцията е насочена срещу група, която се занимава с лихварство и рекет. По непотвърдена информация има задържани. Десетки полицейски служители претърсват адреси в квартала, съобщава Нова телевизия.

През март отново при акция на ГДБОП и Спецпрокуратурата бяха задържани 15 души. Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 14 души за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, грабежи, кражби, производство и разпространение на акцизни стоки без бандерол. Сред обвинените са двама полицейски служители - взводни командири в столичното Второ районно управление. 7 от тях останаха в ареста. 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 02 Септември 2019 10:01
  ТАСС: Протестиращи изграждат палаткови градове в България

  За 31-ви ден протестиращите провеждат масови акции в София и други градове на страната, като основното им искане е оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев, разказва Агенцията

  Централният булевард в София – “Цариградско шосе” около моста Орлов мост, и площад Независимост – заключен между сградите на правителството, Народното събрание и президентската администрация, беше блокирана в събота с палаткови лагери, които участниците в антиправителствените протести поставиха късно снощи. Това пише Агенция ТАСС по повод вчерашните антиправителствени протести в центъра на столицата.

  “Протестиращите поставиха палатки на пътното платно и отказаха предложенията на полицията да ги преместят на тротоара. По Орлов мост, централно софийско кръстовище, са изградени твърди барикади. Протестиращите събират камъни и бутилки. Сред лагера имаше много жени, които попречиха на полицията да използва сила”, съобщава главният инспектор на столичната полиция Красимира Стоядинова, цитрана от ТАСС.

  Според Стоядинова преговорите с протестиращите за премахването на палатковия град ще продължат. „Ние уважаваме правото на протест, но призоваваме неговите участници да провеждат мирни акции, които не биха пречили на други жители на София“, добави Стоядинова.

  За 31-ви ден протестиращите провеждат масови акции в София и други градове на страната, като основното им искане е оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Според демонстрантите Правителството на премиера Бойко Борисов е затънало в корупция и по време на работата си не е успяло да осигури на гражданите проспериращ живот и достойни заплати. А главният прокурор Иван Гешев е обвинен в нападение срещу президента Румен Радев, организиране на демонстративни издирвания и арести, разказва ТАСС.

  Агенцията припомня, че първият масов протест се проведе в България на 9 юли, когато повече от хиляда души се събраха в подкрепа на Радев в сградата на президентската администрация, включително представители на различни политически партии и обществени организации. От този ден митинги и шествия под мотото “Защити демокрацията!” стават ежедневно, в тях участват предимно млади хора, допълва още Агенцията.

  Източник: БГНЕС

 • Понеделник, 02 Септември 2019 10:01
  Иван Гешев прие административните ръководители на окръжните прокуратури София и Велико Търново

  Акцент в срещата бе поставен върху изпълнението на заложените цели до края на годината и ангажиментите на прокуратурата по противодействие на конвенционалната престъпност

 • Понеделник, 02 Септември 2019 10:01
  Отровното трио: Протестите продължават. Очакваме хората да побеснеят. Бабикян задържан и пуснат

  Сега трябва да сме гневни, полицията възстанови корупционния, не конституционния ред.

Оставете коментар