Петък, 03 Юли 2020

Понеделник, 02 Септември 2019 15:48

Петима арестувани при акцията на ГДБОП и прокуратурата в столичния кв. "Христо Ботев"

Те са участници в престъпна група за лихварство

 

Петима души са арестувани при акция на ГДБОП и прокуратурата в столичният квартал „Христо Ботев“. Те са участници в престъпна група за лихварство.

Разследването е започнало преди месеци, но арестите са извършени днес заради трудното намиране на свидетели, обясниха от МВР. 

Заместник-главният прокурор Иван Гешев допълни: „Група за лихварство и рекет, това, което вие наричате. Делото е образувано от юли месец в специализираната прокуратура”.

Предстои специализираната прокуратура съвместно с разследващите от Главна дирекция за борба с организираната престъпност да преценят спрямо на кои и колко лица ще бъдат повдигнати обвинения, уточни Гешев пред БНР.

Освен с лихварството, задържаните са се занимавали и с разпространение на наркотици.

"Към момента има претърсени пет адреса, задържани са пет лица. Това бяха всичките лица, които са набелязани за задържане, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

По думите му те са членовете на тази организирана престъпна група, някои от тях са в родствена връзка, две от тях са на доста крехка въраст, но въпреки всичко са пълнолетни. Три от лицата са криминално проявени. Освен с лихварството и с изнудването и с рекета, имаме данни, че тази група се е занимавала и с разпространение на наркотични вещества тука в района, уточни главният секретар на МВР.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

 „Това е една организирана престъпна група, която се занимава с незаконна лихварска дейност. Естествено тази дейност предполага и силови действия по отношение на тези, които не си обслужват взетите заеми, така че винаги, когато реализираме такива групи, става въпрос и за силови действия, рекет, изнудване, принуда и така нататък“, коментира министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„Към момента, мисля, че четири човека са задържани, продължават колегите, но може да са и пет, но всичко е в развитие“, заяви Маринов във Военна академия „Г. С. Раковски“, където се състоя церемония по откриване на новата учебна година.

източник: БНР

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар