Четвъртък, 01 Октомври 2020

Събота, 07 Септември 2019 12:54

Нинова призова партиите да не допускат ПИК на свои събития

Да се обединим за чистота и истина в отразяването на политическия и обществен живот, апелира лидерът на БСП

Преди повече от половин година забраних представители на агенция ПИК да бъдат канени на наши събития и  да бъдат допускани на пресконференции в сградата на централата на "Позитано"20.

Опитваха се да нахълтат с крясъци и обиди. Не им се получи. Направиха подвижно студио пред централата. Не им се получи. Обвиниха ме, че потискам свободата на словото. Да, потисках, но не свободата на словото, а пошлостта, лъжата и задкулисието. Изляха се тонове помия срещу БСП и нейни представители. Издържахме и това.

Призовавам другите партии да направят същото. Не става дума просто да заклеймим един жълт сайт. Става  дума за нещо много по-голямо – граждани, журналисти, медии и политици да се обединим за чистота и истина в отразяването на политическия и обществен живот. Но само с обръщения няма да стане.

Ако има нещо, в което Недялко Недялков е прав, това са думите му “съдете ме”.

Преди месец заедно с още четирима колеги наехме адвокат, предоставихме му материалите, в които ПИК отвратително лъже за нас и му възложихме да заведе дело от наше име. Да, ще бъде бавно, ще отнеме време, но това е единственият начин в правова държава да има ред и всеки да носи отговорност за делата си. А следващият да се замисли какво прави.

Така че, не спирайте само до декларации. Съдете ги. Съжалявам, че нито един от управляващите и силните на деня няма да го направи. Просто тях ПИК не ги закача.

Корнелия Нинова, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар