Вторник, 21 Януари 2020
Понеделник, 09 Септември 2019 10:32

Шефът на НАП-Пловдив прикрива сина си

В катастрофата загина възрастна жена

Шефът на НАП – Пловдив се е опитал да прикрие сина си Ивайло Найденов, след като той блъсна с колата си и уби 78-годишна жена в града под тепетата. Впоследствие 20-годишният младеж е направил пълни самопризнания. Тестовете за алкохол и наркотици, направени на Найденов след катастрофата, били отрицателни, съобщава Нова ТВ, позовавайки се на източници от полицията .

Найденов има 13 нарушения за шофиране с превишена скорост, без колан и за отнемане предимство на пешеходец на пешеходна пътека. Около половин година, след като получава книжка, тя му е отнета за три месеца за каране с висока скорост. В момента е на свобода под гаранция от 10 000 лева.

В ефира на Нова ТВ дъщерята на жертвата призова свидетели на инцидента да говорят. Николина Русева обясни, че на мястото, където е загинала майка й, срещнала момче, което признало, че е видяло случилото се. То обаче отказва да отиде в полицията.

„Притесняваме се случаят да не се потули. А ние искаме справедливост. За нас тя се изразява в това на момчето да му бъде отнета книжката за цял живот. Ако го вкарат в затвора, той няма да се поправи. Може дори да стане и по-лошо”, сподели Русева пред Нова ТВ.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Тя каза още, че никой от семейството на виновния шофьор не е потърсил близките на убитата жена.

Припомняме, че нещастният инцидент стана на 28 август в района на жилищен район „Тракия” в Пловдив, до блока, в който живее семейството на Валентин Найденов. Синът му Ивайло е блъснал жената, след което е избягал, твърдят от МВР. По-късно е задържан от полицията.

78-годишната пешеходка е издъхна на следващия ден в болницата. Тогава шефът на НАП-Пловдив обясняваше, че синът му не е напускал местопроизшествието, а инцидентът е станал при маневра на заден ход.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 09 Септември 2019 10:32
  Бой, унижения и жестоки наказания търпят възрастни хора с деменция в дом от семеен тип в Пловдив

  По информация на местния сайт DCNEWS, случаят е от дома за възрастни хора с увреждания "Св. Георги"

 • Понеделник, 09 Септември 2019 10:32
  Данъчна инспекторка от НАП осъди прокуратурата за над 80 000 хил. лева

  През 2013 година Османова и колегите ѝ Марияна Димитрова и Мирослав Нонев бяха задържани и първоначално прокуратурата обяви, че ще разследва търговия с влияние и пране на пари. Последваха обаче само обвинения в престъпления по служба, а разследването беше прекратено през 2015 г. Междувременно беше разпространена информация, че данъчните са били проверявани от инспектората на финансовото министерство заради прекалено висок стандарт на живот, след което пък стана ясно, че Бехтие Османова е спечелила по-рано рекорден джакпот от тотото за 7 млн. лева, докато е работила в Кубрат

 • Понеделник, 09 Септември 2019 10:32
  Говорителят на НСО: Обмисля се видеонаблюдение в колите на службата

  Момчето, което пострада при катастрофата в София, е стабилизирано, предстои операция. Според бившият началник на службата Румен Миланов трябва да се преразгледа списъкът на охраняваните лица, като се намали техният брой.

Оставете коментар