Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 12 Септември 2019 10:32

ГДБОП подкрепи Иван Гешев за главен прокурор

Институциите в сферата на вътрешната сигурност застават зад кандидатурата 

Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) обяви в писмо до медиите, че застава зад кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

От ГДБОП изразяват надежда, че Гешев ще направи законодателни промени. Очакванията са и да преодолее констатациите и препоръките на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка.

До момента подкрепа за кандидата за главен прокурор са изразили почти всички професионални общности на прокурори и следователи от цялата страна, столичната полиция, ДАНС и други институции в сферата на вътрешната сигурност.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 12 Септември 2019 10:32
  Цацаров: Ще гласувам за Гешев и втори път, ако трябва, той е добър избор за българската прокуратура

  Иван Гешев има моята подкрепа, ще дам своя глас, и ако се налага да гласувам втори път, пак ще го дам. Това е добър избор за българската прокуратура.

 • Четвъртък, 12 Септември 2019 10:32
  И прокурорите на Дупница подкрепят Иван Гешев за главен прокурор

  Всички районни прокурори от РП – Дупница изразиха твърдата си подкрепа към кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

 • Четвъртък, 12 Септември 2019 10:32
  Приключи проверката в БНР

  Има данни за престъпление, извършено от директора на дирекция "Техника" Пламен Костов

  Приключи проверката в БНР. Има данни за престъпление, извършено от директора на дирекция "Техника" Пламен Костов.

  Проверката е възложена на ДАНС, СЕМ и КРС, под прякото ръководство на зам.главния прокурор Иван Гешев, съобщиха от държавното обвинение, цитирано от "Труд".

  Извън заложения график за извършване на профилактика на 11.09.2019 година Пламен Киров е изготвил писмено уведомление до генералния директор на БНР за "създаден голям технически проблем", който "налага профилактиране на студийния комплекс на Програма "Хоризонт" за времето от 06 до 11 часа на 13.09.2019 година.

Оставете коментар