Вторник, 11 Август 2020

Четвъртък, 12 Септември 2019 13:07

Борисов: Дойдоха толкова инвеститори, че задръстихме пътищата

България е държавата, която има нула миграция, благодарение на всички взети мерки, спазвайки всички европейски правила, похвали се премиерът след срещата си с колегата си от Федерална провинция Долна Австрия

Ще правим път към индустриалната зона Божурище. Имаме много заявки за инвестиции, за милиарди левове, за стотици работници, добре платени. Този път, който планирахме да разширяваме няма да свърши никаква работа. Неслучайно инвеститорите питат за инфраструктурата. Когато си направил над 200 хил. лв. инвестиция и имаме населено място като Божурище, веднага стигнахме до проекта, който вчера ви го представихме - ще направим един околовръстен път от царица Йоана, който да свързва магистралата със селото. Това възлиза на 50 млн. лв. Това се прави, за да осигурим на хората от Божурище нормален живот. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на официалното откриване на индустриален център "Божурище". 

„Заради бавните отчуждителни процедури искахме да променим закона, който беше спрян от Радев. Ние не сме го правили, за да правим на инат на някого, точно обратното - на нас ни правеха. Строим, а съда, ако има недоволни от оценените имоти, той оценява и ние даваме пари, но ние строим през това време. Това е чист прагматизъм, но обещавам да направя всичко възможно да ускорим максимално всички процедури и в следващите дни да осигурим и парите, за да има смисъл нашето идване тук и благодарностите към нас да не са напразни. Поемаме този ангажимент“, добави Борисов

Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата, коментира още премиерът и добави: "Дал съм на министрите кратки срокове да започнат процедурите. Веднъж трябва да спасим Божурище, втори път да не изпъдим инвеститорите. Когато имаш такива големи инвестиции, трябва да направим и инфраструктурата". 

"Асфалта не се яде. Той създава млрд. инвестиции и хиляди работни места. Надявам се да плащат и добре", заяви Борисов. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

По-рано днес премиерът се срещна с министър-председателя на Федерална провинция Долна Австрия Йоханна Микл-Лайтнер. „България е държавата, която има нула миграция благодарение на всички взети мерки, спазвайки всички европейски правила. Не си представям по-добри приятелски отношения между Долна Австрия и България", каза Борисов пред австрийската си колега.

"С Йоханна сме приятели от много години, била е на нашата граница. България е държавата, която има нула миграция благодарение на всички взети мерки, спазвайки всички европейски правила", изтъкнал Борисов.

По думите му, има реални възможности за задълбочаване на търговско-икономическото партньорство.

В България има много австрийски инвеститори, огромен стокооборот, подчерта премиерът. Борисов акцентира върху интереса на страната ни от увеличаване на инвестициите от Долна Австрия, особено в проекти с висока производствена и високотехнологична стойност: цифровизацията на икономиката, внедряването на иновации и информационните технологии. Друга сфера с потенциал за взаимодействие е производството на резервни части и компоненти за водещи световни производители на автомобили и предприятия в сферата на услугите със значителна добавена стойност. Борисов посочи също предимствата на индустриалните зони и технологичните паркове в България.

Източници: „24 часа“, БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар