Неделя, 19 Януари 2020
Четвъртък, 28 Април 2016 11:30

Първо в BIG5: ТИМ превзе ПИК

Варненската групировка е новият чичко-паричко за Недялко Недялков, който заби нож в гърба на доскорошния си гуру Делян Пеевски

Недялко Недялков предаде Делян Пеевски и вече е върл противник на медийния бос

Варненската икономическа групировка ТИМ, зад която стоят бизнесменитеТихомир Митев, Иво Каменов и Марин Митев, е новият чичко-паричко зад гърба на ПИК. Жълто-кафявата агенция от броени дни си има нов спонсор, след като издателят й Недялко Недялков заби нож в гърба на своя гуру Делян Пеевски и вече е негов яростен противник, издадоха първо пред BIG5 изумени от медийната изневяра наблюдатели.

От това, което имаме като ситуация (по Цветан Цветанов, б.ред.), е ясно, че към момента ТИМ официално няма собственост във фирмата-издател – „Пик Броудкастинг“, а влиза като основен рекламодател.

„Бомба“-та, „Извънредно“-то и „Тайфун“-ът в кафявата агенция, каквито са любимите заглавия на доскорошния приятел на Делян Пеевски, се случиха преди дни, когато дясната ръка на Недялко Недялков – Ивайло Крачунов, напусна офиса и пое вече самостоятелния БЛИЦ. 

„Пиковата“ агенция обаче за броени часове отговори с нов лупинг в историята си и излезе със заглавие „Пеевски бяга като Цветан Василев”, с автор самият Недялко Недялков.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 28 Април 2016 11:30
  Борисов: Пари "ПИК" няма да получи от нас за следващите избори, но няма да дадем и на другите медии

  Не може обаче да спре министерствата да дават на медии пари по европейски програми

 • Четвъртък, 28 Април 2016 11:30
  Светът е голям и „Инерком“ дебне отвсякъде – от „Капитал“ до „Пик“

  Няма нужда от сериозни разследвания кой стои зад PR-а на Гинка Върбакова и „Инерком“ – достатъчно е редакциите на „Капитал“, „Пик“, „24 часа“, „Инвестор“ и много други просто да посетят собствените си маркетингови отдели и да попитат колегите си…

  „Кой прави PR-а на „Инерком“ и Гинка Върбакова“, попита „Капитал“ на 7 март, а материалът предизвика политически скандал заради съдържащата се в него теза, че връзките с обществеността на нашумялата компания, купувач на бизнеса на ЧЕЗ в България, са поверени на съпругата на Сергей Станишев Моника Йосифова.

  По ирония на съдбата, ден по-късно се оказа, че едва ли има нужда колегите от „Капитал“ да правят огромно разследване кой се грижи за публичния образ на „Инерком“ и станалата пословична Гинка Върбакова. Достатъчно е просто да се разходят до офиса на собствения си маркетингов отдел, който се грижи за рекламите в изданието.

  През последните дни „Инерком“ е предприела масирана онлайн рекламна атака с банери, които куриозно обединяват иначе съперничещи си медийни групи и противоположни по публичен образ и претенции издания.

  Така рекламата на „Инерком“ в момента грее както на страниците на „Капитал“, така например и на страниците на ПИК.

  Банерът на компанията на Гинка Върбакова може да ни отведе до сайта ѝ както ако сме читатели на „Инвестор“, така и ако обичаме да се информираме от „24 часа“.

  Важно уточнение е, че въпросните реклами не достигат до потребителите през Google Ads, което често предизвиква куриозни случаи поради специфичния начин за таргетиране, който зависи от профила на съответния потребител. В случая става дума за договорени, платени и публикувани реклами на компанията „Инерком“ във въпросните издания, а не на работата на автоматичните алгоритми на Google.

  Случаят много напомня на този отпреди години, когато в хартиеното издание „Капитал“ рекламираше „Lafka“ на Делян Пеевски, докато изданията от групата на „Икономедия“ участваха в кампанията за бойкот на веригата павилиони.

  И ако целта на „Капитал“, „Пик“ и компания е ясна, то не е ясно как PR екипът на „Инерком“ си представя възвращаемостта на вложените за рекламата сериозни средства, тъй като към момента сайтът им съдържа оскъдна информация. Освен въпроса дали подобна стратегия е особено добре премислена, сериозни са основанията да смятаме, че тя е и доста закъсняла.

  Baricada.org

 • Четвъртък, 28 Април 2016 11:30
  Номинирайте най-успялата стартираща компания до 24-ти септември

  Българската стартъп екосистема за пръв път ще се съревновава на ниво Централна и Източна Европа

Оставете коментар