Събота, 30 Май 2020

Сряда, 18 Септември 2019 06:51

Нено Димов не знае кои са замърсителите в Бургас

Министърът на околната среда и водите така и не успя или не пожела да отговори кои са замърсителите на въздуха в Бургас, Русе и Нова Загора

Трудно е да се докаже откъде идва замърсяването на въздуха в Бургас, защото за разлика от водата, която тече в канала, той се разпространява навсякъде.

Това каза в студиото на Нова телевизия министърът на околната среда и водите Нено Димов. Така той не успя или не пожела да отговори кои са замърсителите на въздуха в Бургас, Русе и Нова Загора.

По темата за проверките и качеството на въздуха и нерегламентираното изгаряне на боклуци от ТЕЦ-овете, Нено Димов заяви, че тецовете трябва да преминат през определена процедура, за да могат да изгарят отпадъци. Според обяснението на министъра това, което се е случило през август месец с ТЕЦ "Брикел", е пробно изгаряне, за да могат да се направят съответните замервания на замърсяванията на въздуха. Димов посочи още, че ще види от проверката защо изобщо е бил разрешен такъв обем за изгаряне от районната инспекция.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Нено Димов бе категоричен, че в нито един от градовете, които се оплакват от замърсяване на въздуха, няма разрешение за горене на RDF, въпреки това не можа да отговори откъде идва замърсяването.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар