Четвъртък, 24 Октомври 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019 09:11

Каракачанов: България не трябва да гони руски дипломати само, защото има кампания

Нямало е технически причини за спирането на БНР. Може би е било форма на някакъв вид протест. Има достатъчно други медии, които могат да информират обществото

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на Нова телевизия.

По думите му за този скандал той е научил от другите медии. Институцията, която може да вземе отношение е прокуратурата. Ако някой е оказвал натиск - то тези, над които е отказван този натиск, да кажат кой е. Не приемам натискът върху медиите като цяло от когото и да е било, каза още той.

Що се отнася до шпионския скандал, Каракачанов заяви, че не е броил поименно шпионите в Руското посолство, както казва г-н Паси. "България не трябва да гони руски дипломати само, защото такава е кампанията. Нашите контраразузнавателни структури си вършат работата. Има случаи и опити за шпионаж. Едно е да знаем кои са те, но е друго да се арестува някого - трябва да имаш много солидни доказателства. Ние сме от малкото наивни държави, които си мислят,че вече няма шпионаж и си унищожихме службите за сигурност", коментира той.

На въпрос дали Ангел Джамбазки ще е техният кандидат за кмет на София, той заяви, че кандидатурата им ще бъде обявена в събота 21 септември. "Ще се борим сериозно за Пловдив. В София, в Пловдив и в Русе ще извадим силни кандидатури и ще се борим да дадем алтернатива на хората", каза още той.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Мога само да пожелая успех на г-н Сидеров като кандидат за кмет на София. Няма какво да го коментирам, няма смисъл", заяви Красимир Каракачанов.

По думите му не може да се съгласи с твърдението, че нищо не е направено по отношение на доходите на хората от правителството. "Не може някой да иска да работи както се работеше по време на социализма и да иска да взима германски заплати. Когато българинът отиде в Германия - работи като германец. Трябва да се научим да работим повече. Не може 400 000 души да са безработни и половината от тях да са цигани, които източват само социалните фондове", смята още Каракачанов.

"Държавата трябва да си влезе в ролята, но малко по-силно. Няма планиране в западноевропейските икономики ли - естествено, че има. Не може да спреш един българин, който работи тук в строител фирма и взима 2000-3000 лева да отиде в Германия и да взима 2000 - 3000 евро.Трябва да мислиш за хората тук.", каза той.

"Трябва да направим една демографска програма, да подпомогнем младите семейства", коментира още Каракачанов.

"Не отиваме на избори, за да мислим за балотаж. Няма нищо сигурно", обясни още той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар