Неделя, 31 Май 2020

Петък, 20 Септември 2019 12:14

Борисов: Подготвя се посещение на Путин догодина във връзка със 140-годишнината от Освобождението!

Подготвя се посещение на руския президент Владимир Путин у нас догодина във връзка със 140-годишнината от Освобождението

Тази новина съобщи премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна. Той отговори на въпрос на социалиста Антон Кутев за развитието на българо-руските отношения.

Премиерът коментира и сложния въпрос за санкциите срещу Русия. Австрия се опита да посредничи по отмяната на сакциите срещу Русия и вижте какво й се случи, изтъкна Борисов, явно имайки предвид скандала "Ибиса", който доведе до падане на правителството във Виена и предсрочни избори.

Според министър-председателят много от европейските лидери постъпват лицемерно, говорейки за отмяна на ограниченията към Москва, но гласуват за тях. „В Съвета на Европа всички гласуват за тях без изключение. Сиреч има малко лицемерие", каза той.

Не е по силите на България да работи за падането на санкциите срещу Русия, обобщи ситуацията Борисов.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Може би един ден вие ще успеете. Текат много процеси. Мисля, че отношенията между новия президент на Украйна и Руската федерация се нормализират. Ако Минските споразумения се спазят, тогава ще паднат санкциите. Виждате, че в момента големите държави се бомбардират със санкции една срещу друга. Това влияе страшно много на търговията и отношенията“, обърна се Борисов към задалия въпроса Антон Кутев.

„Ние винаги сме казвали, че Европа и НАТО са нашите стратегически партньори. Още доста неща сме направили в полза на Руската федерация и тяхното ръководство високо ги оценява. Прагматично, точно на базата на взаимната изгода продължаваме да работим с Руската федерация“, добави още премиерът.

А що се отнася до руските енергийни пректи, Бойко Борисов изтъкна, че нито по "Белене", нито по "Турски поток" е щяло да има позитивно развитие, ако "не бяхме си ги избродирали".

Източник: Епицентър

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар