Неделя, 27 Септември 2020

Събота, 21 Септември 2019 11:15

Ренета Инджова: Русофилите ще получат самочувствие от шпионския скандал

Бившият премиер на България коментира актуалните обществено-политически теми и въпроси у нас в студиото на БНТ

Управленският процес у нас се свежда до избиране на хора и поставянето им в определени позиции. Това коментира бившият премиер Ренета Инджова във връзка с предстоящите местни избори. „Не се занимаваме с реалните опасности над страната – ето вчера, Тръмп предупреди Европа, че ИДИЛ и тероризма като феномен, ако не се вземат мерки за решаването му, ще бъдат събрани и разположени тези терористи на турската граница с Европа. Нека нашите специалисти, анализатори и служби да проучат, да видят къде е границата на Турция с Европа”, коментира тя в студиото на БНТ.

Ренета Инджова коментира и предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, осъден за убийството на студента Андрей Монов:

„От улицата да извикате човек, ще ви каже, че всеки закон у нас е направен така, че да има възможност за изключение. Калпакчиев няма да го направи просто така”, каза тя.

Според Инджова, скандалът с руска намеса и шпионаж у нас, е постановка.

„Димната завеса се прави така, че всеки да привиди определени причини за шашкъниите, които нашите властници правят. Сега имат да решават вътрешни проблеми на една кампания, за да си привлекат тези, които им трябват от реквизита. Тука ще се получи един много хубав ефект – русофилите ще получат самочувствие. А за пред света ние сме лоялни европартньори. Този, който взима заеми, най-сигурно бива заробван”, категорична е Ренета Инджова.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

По думите на бившия премиер Международният валутен фонд в периода на създаване на демократичната източноевропейска общност преди 30 години е изиграл много коварна роля в прехода, в създаването на пазарната икономика. „Заедно със Световната банка бяха онези подкукоросници на неправилни действия, които страните извършиха, раздавайки им заеми”, коментира Инджова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар