Четвъртък, 05 Декември 2019
Неделя, 22 Септември 2019 18:21

Цветанов: Борисов се е обградил с послушковци, пита ме ще правя ли партия

"Човек може да направи по-задълбочен анализ и да продължи напред. Аз продължих напред. Подобни периоди винаги ме мотивират. Смятам, че целите, които си поставям, ще дадат резултати".

Това заяви по bTV Цветан Цветанов. На 16 септември той учреди "Евро-атлантическият център за сигурност".

Сред първите членове на Центъра са журналистът Христо Христов, проф. Румен Кънчев, проф. Евелина Келбечева, психологът Росен Йорданов, адв. Борис Велев, Борислав Велков, анализаторът Кристиян Шкварек, д-р Виктор Серафимов, Евгения Стоянова, Екатерина Борисова, Стоян Георгиев, Драгомир Младенов, Петър Матов и София Цветкова.

"Нямам никакво отношение към предизборния щаб, вече съм доста по-дистанциран от партия ГЕРБ. Мога да кажа, че някой път се чуваме чисто делово, но ще е лицемерно, ако кажа, че е приятелски", отговори Цветанов на въпроса дали се чува с премиера Бойко Борисов. Самият премиер дори го попитал, дали възнамерява да прави партия.

"Може би тези, които му говорят по тази тема, се притесняват, не той. Познавам хората от неговото обкръжение, познавам манталитета, който притежават - казват му това, което иска да чуе, не реалното състояние на държавата и структурите на партията". Той е категоричен, че винаги е бил откровен с Бойко Борисов - казвал му е истината, а лидерът на ГЕРБ е взимал решенията.

За шпионския скандал

"Решетников участваше активно в президентските избори през 2016 година. Никой не казваше тогава, че е заплаха за националната сигурност", коментира шпионския скандал той. 

Цветанов е настоявал пред Борисов за изгонването на руски дипломати след случая "Скрипал", но това не се е случило.

За изтеклите данни от НАП

"Комплексни са слабостите, които са допуснати в случая с НАП. Чух някакви интерпретации, че създаването на Евро-атлантическия център е имало нещо общо с пробива в НАП, чух че купувам ЧЕЗ, че купувам медии. Това просто е несериозно. Ние ще работим активно за противодействие на хибридните атаки", заяви Цветанов.

За освобождаването на Джок Полфрийман

"Не трябва да сме толкова либерални към хора, когато става дума за такова тежко престъпление - убийство", коментира предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман той. Цветанов припомни случая "Пелов", който бе освободен за добро поведение, а после извършил тежки убийства. Припомни и случая "Наглите", които също искали предсрочно освобождаване от затвора.

За кризата в БНР

Относно кризата в БНР след опита журналистката Силвия Великова да бъда свалена от ефир Цветанов призова директора на БНР Светослав Костов да каже откого са дошли четирите обаждания с опит за натиск. На въпроса вижда ли вмешателство на ГЕРБ в този случай Цветанов каза: Не смятам, но все пак ГЕРБ носи съответната отговорност, защото има мнозинство в парламента".

Случаят се решава много лесно. Нека Костов да каже, кои четирима души са му звъняли за Силвия Великова и тогава всичко ще е ясно, призова Цветанов.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 22 Септември 2019 18:21
  Лозан Панов не отрече, че е назначен за председател на ВКС от премиера Бойко Борисов

  В сряда министър-председателят заяви в телевизионно интервю, че той "най-много" е подкрепил Лозан Панов за председател на ВКС. Висшият магистрат поиска разследване на собствения му избор на поста

 • Неделя, 22 Септември 2019 18:21
  Борисов: Може да се похвалим, че имаме положително търговско салдо с Германия

  Премиерът се срещна с представители на Германо-българската индустриално-търговска камара и Източната комисия на германската икономика

 • Неделя, 22 Септември 2019 18:21
  Москва обяви български дипломат за персона нон грата на реципрочен принцип

  Нашият дипломат е със същия ранг като изгонения от нас руски служител.

  Посланикът на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин е извикан днес в Министерството на външните работи в Москва, където му е връчена нота, съобщава БНТ.

  Българският дипломат ще напусне Руската федерация в указания в нотата 24-часов срок.

  С нея, позовавайки се на принципа на реципрочността, Министерството на външните работи на Руската федерация обявява за персона нон грата български дипломат от посолството ни в Москва.

  Той е с ранг, равностоен на ранга на руския дипломат в София, който бе обявен за персона нон грата в края на октомври 2019 г.

Оставете коментар