Неделя, 31 Май 2020

Понеделник, 23 Септември 2019 08:52

В скала от пет категории 1/4 от пътищата в страната са лоши

Държавен доклад за първи път с критики за безопасността на пътищата

„За първи път в държавен документ виждам самокритика. За първи път си признаваме, че 1/4 от нашите пътища са лоши в скала от пет категории“. Това каза пред БНР Настимир Ананиев по повод доклад, изготвен от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и публикуван за обществено обсъждане на сайта на институцията. Ананиев е сред учредителите на Института за пътна безопасност, а в предишния парламент беше председател на парламентарната комисия по транспорт. 

Част от препоръките на доклада са приемане на нова методика за обследване на тежките пътни инциденти, за ефективно събиране на наложените санкции и за одити за пътна безопасност на всички пътища, не само на магистралите.

В предаването „Преди всички“ Настимир Ананиев допълни, че статистиката за нарушенията и инцидентите на пътя продължава да не е на добро ниво въпреки започналото подобряване след въвеждането на електронна система.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„За първи път се казва, че ще има много експертиза на тежките ПТП, макар че ме притеснява – досега не е ли имало такава... В доклада не видях думата корупция, което е пропуск ... Трябва да се направи нова философия за пешеходците“.

Като недостатък на доклада Ананиев посочи нереалистичните срокове, поставени за изпълнението на някои от задачите:

„Проблемът е, ако изпуснем сроковете, кой гоним като виновен за това нещо“.

източник: БНР

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар