Петък, 05 Юни 2020

Понеделник, 23 Септември 2019 13:08

Борисов: Милиони са налети от "Америка за България" в проекти

Досега бях с "Америка за България", сега с руския посланик – ще ги объркаме пак, каза премиерът в Пловдив

При инспекция на реставрацията на Епископската базилика, финансирана от фондация "Америка за България", премиерът Бойко Борисов се срещна с нейната председателка Нанси Шилър. Разказано му бе за откритите мозайки и антични колони и как ще изглежда базиликата, когато проектът бъде завършен.

Борисов правеше забележки на присъстващите журналисти и граждани да не стъпват по мозайката.

„Ние сме древен народ с хилядолетна история. Но, за съжаление, не ни познават от най-добрата ни страна. В Америка, ако питате, ще кажат: стреляли по папата”.

Борисов припомни, че критиците му много говорели как били дадени 2 млрд. лв. за американски изтребители F-16, но отношенията със САЩ били свързани не само с военното сътрудничество, но и с културата. 

"С тях правим и неща, които ми харесват - археология, култура.  Милиони са наляти от "Америка за България" в такива проекти", каза премиерът и подчерта, че Пловдив е един от малкото "живи градове, легнал върху такава история и археология".

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

По-късно при откриването на 75-ото издание на Пловдивския панаир, Борисов се поздрави с посланика на Руската федерация Н.Пр. Анатолий Макаров.

"Досега бях с "Америка за България", сега с руския посланик - ще ги объркаме пак", коментира премиерът в характерния си стил.

„Всички световни кредитни агенции повишават кредитния рейтинг на държавата. Уверено вървим към чакалнята на еврозоната. Ръстът на икономиката е 3,5 процента”, заяви Борисов на откриването на панаира, поздрави всички участници и пожела успех на форума, който дава възможност да се развиват нови партньорства в бизнеса. Борисов изтъкна, че държавата прави всичко, което зависи от нея, за икономическия просперитет.

Пловдивският панаир ще продължи до неделя. В него ще участват близо 600 фирми от 34 държави, а страна партньор е Русия.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар