Събота, 06 Юни 2020

Неделя, 06 Октомври 2019 10:22

Протест срещу площадки за съхранение на опасни битови отпадъци

Жителите на три созополски селища за пореден път ще протестират срещу опасните отпадъци в Атия

Жители на три населени места от община Созопол излизат на протест в 10 часа. Те ще изразят недоволството си от  площадките за временно съхранение на опасни битови отпадъци в село Атия. Хората ще поискат решаване на проблема с имотите им в Черноморец и ще настояват за мерки срещу безводието в село Присад.

Жителите на Атия са категорични, че избраният терен за пилотен център за разделно събиране на опасни видове отпадъци по българо-швейцарска програма е неподходящ.

От Присад поставят проблема за водоснабдяването, пояснява Ванча Байлова.

„Това е административна единица, а не вилна зона. Не бива така да неглижират проблема и да казват оправяйте се сами, защото сме малко и защото не сме им рентабилни. Поради това ще се присъединим към протеста на Атия и Черноморец, за да ги подкрепим и в тяхната кауза, както и да изразим своето недоволство“, каза тя пред БНР.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Министерството на регионалното развитие се е обръщало многократно към община Созопол тя да се заеме с разрешаването на проблема им, но без резултат.

„Абсолютно всички министерства и институции са сезирани, водим комуникация и с Еврокомисията и с министерството на здравеопазването и с министерството на регионалното, които непрестанно се обръщат към община Созопол, но оттам получаваме откази“, каза още Ванча Байлова.

Припомняме, че дългогодишен кмет на общината е Панайон Рейзи, обвинен в присвояване на общински средства в размер на 2 милиона лева.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар