Сряда, 29 Януари 2020
Четвъртък, 10 Октомври 2019 12:10

Калоян Паргов: Целта ни е да повишим присъствието си в местната власт

БСП се стреми към увеличение със 100% на кметовете и 30-40% - на съветниците

Поставили сме си за цел да повишим присъствието си в местната власт със 100-процентово увеличение на кметовете, 30-40% увеличение на присъствието в местните общински съвети.

Това каза Калоян Паргов, водач на листата на „БСП за България“ за Столичния общински съвет, в сутрешния блок на телевизия BGonAir.

„След най-ниския резултат, който констатирахме през 2015 г., пак има различни нюанси, но идеята ни е да се върнем в мача. Навсякъде играем максимално мобилизирани. Благодаря и на младежите, които участват изключително активно в тази кампания по различните места. Поставили сме си за цел да повишим присъствието си в местната власт със 100-процентово увеличение на кметовете, 30 - 40% увеличение на присъствието в местните общински съвети. За областните градове със сигурност 2-3 и повече представители“, каза още той.

По думите му основната им цел е максимално добро представяне на тези избори и постигане на набелязаните цели. „За София амбицията ни е доста голяма. Стремим се към присъствие и в районите с кметове, минимум двойно увеличение на присъствието в Общинския съвет, както и участие във формирането на новото мнозинство на новия кмет. С всички партньори, които заставаме зад Мая Манолова, ще направим всичко възможно това да се случи след 27 октомври и 3 ноември“, заяви той.

 Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

По темата за проблемите в столицата Паргов заяви: „Топлофикация“ е на ръба на фалит. Тя потребява една трета от природния газ в страната. Тя е предприятие с критична важност за България и отношение в енергетиката и ако нещо се случи с него, ще има срив в енергетиката“. По думите му отговорността към „Топлофикация“ е голяма и тя е на всички. „Миналата година предложихме на Общинския съвет да се направи технологичен и финансов одит и колегите приеха да се случи това, защото предприятието гони 1 млрд. задължения. Имаме и необходимост от инвестиции за нова инсталация, която да направи по-ефективно производството на ток и топлоенергия. Не в съотношението 4 към едно като сега, а едно към едно. Имаме нужда от модел, който да даде възможност „Топлофикация“ да съществува, а това е свързано с нашата идея от 2013 г. за външен мениджмънт на компания, която да има опит в това. Не става дума за приватизация или концесия“, посочи Паргов.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 10 Октомври 2019 12:10
  Истинският вот на недоверие бе даден от хората (видео на живо)

  Христо Проданов: Хората искат оставка и го показват с протестите си

  „Вотът на недоверие в парламента може да не мина, но това, което искат хората, е оставка и те го показват красноречиво тук пред Народното събрание и Министерски съвет, където протестират“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов във връзка с протестите пред Народното събрание.

  „Ние подкрепяме техните справедливи искания за по-спокоен и достоен живот, което не може да се случи, докато Бойко Борисов е начело на държавата“, коментира още социалистът.

  Филип Попов: Няма бранш в страната, който да не е протестирал

  „Ние сме тук, с хората, защото те протестират справедливо. Поредната криза в България се случва. Системите горят една по една – като започнем от околната среда, водна криза, здравеопазване, образование“. Това заяви парламентарният секретар на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов пред Народното събрание.  По думите му законите понастоящем се приемат от мнозинството без оглед на резултата им. „Има непредвидимост на законодателния орган, има непредвидимост при управлението на държавата“, категоричен е Попов. „Няма бранш в страната, който да не е протестирал“, заключи народният представител от левицата. 

  Александър Симов: Истинският вот на недоверие бе даден от хората

  „Герб живеят в своята кула от слонова кост и отказват да видят каква е истинската ситуация в България. В комфорта на парламентарната зала те твърдят, че са спечелили вота на недоверие, но хората на улицата са на друго мнение”. Това заяви в Народното събрание говорителят на ПГ на „БСП за България“ Александър Симов. Той обясни, че протестът на хората е оглавен от самите тях и не е яхван от партии. „Разнообразието на протестиращите е най-голямата присъда за пагубната политика на правителството. Нашето място като представители на единствената опозиционна сила е сред хората”, завърши Симов.

  Димитър Данчев: Тази наредба връща бизнеса към работата на тефтер

  „Истинският вот на недоверие беше даден днес от хората на улицата. Парламентарната математика очевидно не е от значение за  оценката на хората” . Това заяви секретарят на ПГ на „БСП за България“ Димитър Данчев. Той коментира, че справедливият протест на представители на малкия и среден бизнес пред парламента  е срещу една неясна, сложна и скъпа за прилагане наредба, която има съмнителен ефект, но със сигурност увеличава административната тежест. Данчев  допълни, че това връща много от малките и средни фирми към работата на тефтер.

 • Четвъртък, 10 Октомври 2019 12:10
  Корнелия Нинова: Случващото се с президента разгражда държавността

  Случващото се с президента е вредно и опасно и цели отстраняване на ярък политически опонент без оглед на последиците. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група, предаде Агенция "Фокус". Заедно с нея на трибуната се качи ръководството на парламентарната група на партията.

 • Четвъртък, 10 Октомври 2019 12:10
  Димитър Данчев: Водната криза в Перник e последица от неадекватната политика и феодално-корупционните действия на правителството на Борисов

  Народният представител от ПГ на „БСП за България“ коментира и отсъствието на премиера от зала по време на дебатите на вота на недоверие миналата седмица

Оставете коментар