Четвъртък, 01 Октомври 2020

Четвъртък, 10 Октомври 2019 12:10

Калоян Паргов: Целта ни е да повишим присъствието си в местната власт

БСП се стреми към увеличение със 100% на кметовете и 30-40% - на съветниците

Поставили сме си за цел да повишим присъствието си в местната власт със 100-процентово увеличение на кметовете, 30-40% увеличение на присъствието в местните общински съвети.

Това каза Калоян Паргов, водач на листата на „БСП за България“ за Столичния общински съвет, в сутрешния блок на телевизия BGonAir.

„След най-ниския резултат, който констатирахме през 2015 г., пак има различни нюанси, но идеята ни е да се върнем в мача. Навсякъде играем максимално мобилизирани. Благодаря и на младежите, които участват изключително активно в тази кампания по различните места. Поставили сме си за цел да повишим присъствието си в местната власт със 100-процентово увеличение на кметовете, 30 - 40% увеличение на присъствието в местните общински съвети. За областните градове със сигурност 2-3 и повече представители“, каза още той.

По думите му основната им цел е максимално добро представяне на тези избори и постигане на набелязаните цели. „За София амбицията ни е доста голяма. Стремим се към присъствие и в районите с кметове, минимум двойно увеличение на присъствието в Общинския съвет, както и участие във формирането на новото мнозинство на новия кмет. С всички партньори, които заставаме зад Мая Манолова, ще направим всичко възможно това да се случи след 27 октомври и 3 ноември“, заяви той.

 Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

По темата за проблемите в столицата Паргов заяви: „Топлофикация“ е на ръба на фалит. Тя потребява една трета от природния газ в страната. Тя е предприятие с критична важност за България и отношение в енергетиката и ако нещо се случи с него, ще има срив в енергетиката“. По думите му отговорността към „Топлофикация“ е голяма и тя е на всички. „Миналата година предложихме на Общинския съвет да се направи технологичен и финансов одит и колегите приеха да се случи това, защото предприятието гони 1 млрд. задължения. Имаме и необходимост от инвестиции за нова инсталация, която да направи по-ефективно производството на ток и топлоенергия. Не в съотношението 4 към едно като сега, а едно към едно. Имаме нужда от модел, който да даде възможност „Топлофикация“ да съществува, а това е свързано с нашата идея от 2013 г. за външен мениджмънт на компания, която да има опит в това. Не става дума за приватизация или концесия“, посочи Паргов.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар