Петък, 25 Септември 2020

Неделя, 13 Октомври 2019 11:03

Красимир Вълчев: Случаят в Сливен е атака срещу образователната система

От страна на организаторите това е целенасочена атака с цел създаване на смут, натрупване на дестабилизационни усещания, коментира министърът на образованието

"Конкретно кой организира истерията в Сливен ще кажат службите. Ние това, което следим от месеци, са организираните протести срещу първоначално – Стратегията за детето, след това се опитаха да натрупат теми. На пръв поглед целите на тези хора са благовидни – защита на правата на родителите, консервативни цености, право на родителите да решават бъдещето на децата си", каза в студиото на БНТ министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той обясни, че в момента те си служат с откровени лъжи, манипулации, измишльотини.

По негови наблюдения в ромските общности най-лесно се създава паника.

„Става въпрос за атака, включително срещу образователната система. Ние правим много усилия децата да ходят редовно на училище, не само да бъдат записани. Записването се оказа лесно, по-трудно е да ги накараме редовно да ходят на училище”, коментира министърът на образованието.

Според министърът има опити да се натрупват теми - като няма Стратегия за детето трябва да се сложи друга тема в случая продажбата на деца или отнемането им от родителите. По негово мнение някой използва по най-груб начин страхът на хората.

Според Красимир Вълчев, от страна на организаторите това е целенасочена атака с цел създаване на смут, натрупване на дестабилизационни усещания.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Министърът на образованието обясни, че това, което са направили учителите е било правилно. Те са освободили децата и са успокоили родителите. Вълчев каза, че учителите могат да противодействат само като говорят с родителите.

Само девет учители са кандидатствали по програмата " Мотивирани учители",обяви просветният министър Красимир Вълчев, въпреки че допълнителните средства бяха увеличени от 300 на 500 лева.Тази преподаватели трябваше да преподават в райони с проблемни деца. Вълчев каза още, че ще се забави основната писта на преподаване по математика, тъй като не остава време за упражнения и затвърждаване на материала от учениците.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар