Неделя, 17 Ноември 2019
Понеделник, 14 Октомври 2019 09:46

Бисер Петков: Предвидено е увеличение на всички пенсии с 6,6% от юли 2020 г.

Увеличение с 6,6% от юли 2020 г. на всички пенсии е предвидено в проекта на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Това обяви пред bTV социалният министър Бисер Петков. С тази актуализация средната пенсия ще нарасне с повече от 30 лв. - от 381 лв. на 412 лв., уточни Петков.

По план минималната работна заплата ще стане 610 лв. от 1 януари, предвидено е и увеличение с 10% на заплатите в бюджетния сектор, обяви още социалният министър.

Той коментира и казуса с изоставеното бебе в столичния кв. "Люлин" миналата седмица.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

По думите му реакцията на социалните работници в района е била адекватна и навременна.

"Усилията ще са за връщане на детето в семейството или в кръга от роднини. Най-добрата среда за развитие на децата е в биологичното семейство", уточни министърът.

Той заяви, че за миналата година общо 3300 деца са изведени от биологичните им семейства, като в 1000 от случаите става въпрос за изоставяне. Само 50 от решенията за извеждане на деца не били потвърдени от съда.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 14 Октомври 2019 09:46
  БСП обсъжда на пленум резултатите от местните избори и бюджета

  Националният съвет на БСП се събира на пленум, за да обсъди резултатите от местните избори и да предложи алтернативен бюджет.

 • Понеделник, 14 Октомври 2019 09:46
  Бисер Петков: Темата за изплащането на болничните ще продължи да се дискутира

  Предложението първият ден от болничните да не се плаща все още подлежи на обсъждане, потвърди министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. По думите му целта е да се прецени дали това е единствената адекватна мярка срещу злоупотреби, предаде БНР.

 • Понеделник, 14 Октомври 2019 09:46
  Пенсиониране? Я, да мрем по-добре

  Втората пенсия се оказа фикция. И всичко това се случва заради политически шмекерии и чиновнически еквилибристики. Държавата не е изпълнила нито едно от своите обещания, но продължава упорито да настоява всички ние да понесем последиците на нейната безотговорност: да се намали и без това мижавата ни втора пенсия с 20%.

Оставете коментар