Сряда, 13 Ноември 2019
Понеделник, 14 Октомври 2019 14:40

Предстоящите местни избори ще са най-скъпите досега

Предстоящите местни избори ще бъдат най-скъпите в историята на България

Цената им е 70 милиона, каза в студиото на БНТ проф. Михаил Константинов. Те ще са и най-сложните за изпълнение. В Сутрешния блок той обясни, че от 4 години насам в подготовката на местни избори има по-висок брой кандидати, както и преференции, които допълнително ги усложняват.

Според проф. Константинов въпреки че изборите ще са сложни за изпълнение, подготовката е перфектна и няма опасност компютрите на информационното обслужване да бъдат хакнати.

Проф. Михаил Константинов ,председател на "Информационно обслужване": Компютрите в изборната секция са изолирани.За да стане атака хакера трябва да дойде на място и да хакне. Няма да го допуснем. Ще ни помагат и служителите на МВР.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Що се отнася до предаване на протоколите в изборната нощ ,той заяви, че въпреки че бюлетините ще се приемат само в зала Арена Армеец, това ще става на три отделни места вътре, което ще улесни процедурата.

Каква избирателна активност да очакваме?

Проф. Михаил Константинов председател на "Информационно обслужване": 5 800 000 са наличните хора, които имат право да гласуват тук в България. В чужбина не се гласува на местни избори. Ако излязат 3млн., което аз очаквам, това ще бъде над 50 % избирателна активност.

Според него обаче ЦИК ще отчете по-ниска избирателна активност, защото в списъците има 6 200 000 имена, от които фантомите са 400 хиляди.

Константинов твърди, че най-много се търгува с гласове при местните избори, защото няколко гласа могат да променят хода на вота.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 14 Октомври 2019 14:40
  Проф. Михаил Константинов: Сега е времето да се решат промените в Изборния кодекс

  Има един малко йезуитски начин да се въведе образователен ценз - като се усложни начинът на гласуване, споделя председателят на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов, в интервю за радио „Фокус“

 • Понеделник, 14 Октомври 2019 14:40
  Мая Манолова и инициативният й комитет внасят в ОИК жалба за касиране на изборите

  Утре, 11 ноември 2019 г., от 15.00 ч., Инициативният комитет за издигането на Мая Манолова за граждански кандидат за кмет на София ще внесе жалба в Общинската избирателна комисия, в столицата, на ул. „Московска” 33.

 • Понеделник, 14 Октомври 2019 14:40
  Крум Зарков: Въпреки репресиите, БСП направи пробив на изборите

  "Успехът на БСП в Русе е пример за всички, които се занимават с политика без да притискат хората, без да използват сила и говорят за ясни идеи. Кметът на Русе Пенчо Милков години наред работи активно и като адвокат, и като общински съветник, и като народен представител, за да защитава тази визия за политика. Дори между двата тура, когато беше залян с всевъзможна помия, той не изрече нито една нападка към който и да е било. Напротив, защити своята програма, която вървеше от Русенската корабостроителница през бъдещето на университета до това как да върне хората в Русе".

Оставете коментар